Real Madrid: Benzema távozik a klubtól – hivatalos

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 12:03
null
Karim Benzema 2009 óta játszott a Realban (Fotó: AFP)
Karim Benzema szerződése lejártával elhagyja a Real Madrid labdarúgócsapatát – jelentette be a klub a hivatalos honlapján.


Karim Benzema 2009-ben szerződött Lyonból a Real Madridhoz. A klub színeiben 647 tétmérkőzésen 353 gólt szerzett, 165 gólpasszt adott és 25 címet hódított el: ötször nyert BL-t és klubvilágbajnokságot, négyszer európai Szuperkupát, La Ligát és spanyol Szuperkupát, valamint háromszor Király-kupát.

2022 aranylabdásának június 30-val lejár a szerződése Madridban, amelyet a felek nem hosszabbítanak meg, így a 35 éves Benzema szabadon igazolhat majd pályafutása következő állomáshelyére, amely sajtóhírek szerint a szaúdi al-Ittihad lehet.

„Karim Benzema karrierje a Real Madridnál a viselkedés és a professzionalizmus jó példája volt, klubunk értékeit képviselte. Kiérdemelte, hogy szabadon dönthessen a jövőjéről.

A madridisták és más szurkolók a világ minden tájáról egyaránt élvezték varázslatos és egyedi futballját, amely klubunk egyik nagy ikonjává és a világfutball egyik nagy legendájává tette. A Real Madrid mindig is az otthona lesz, a klub a legjobbakat kívánja neki és családjának élete új szakaszában.

Jövő kedden, június 6-án délben a Real Madrid-városban tisztelgünk pályafutása előtt és elbúcsúzunk tőle, elnökünk, Florentino Pérez jelenlétében” –
fűzte hozzá a bejelentéshez honlapján a klub.

BENZEMA LEGSZEBB MADRIDI GÓLJAI – A KLUB TAVALYI ÖSSZEÁLLÍTÁSA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik