Mourinho: Kikaptunk, de nem aláztak meg minket

Vágólapra másolva!
2010.11.30. 07:49
null
Mourinho (jobbra) élete legsúlyosabb vereségét szenvedte el Guardiola csapatától (Fotó: Action Images)
A Barcelona kiütéses sikert aratott a tegnap esti el clásicón, de Josep Guardiola, a katalánok vezetőedzője szerint nincs ötgólos különbség csapata és a Real Madrid között. José Mourinho elismerte, rosszul játszott együttese, de a portugál szakember szerint nem alázták meg a blancókat. Carles Puyol nem haragszik a meccs végén lökdösődő Sergio Ramosra.

Josep Guardiola, a Barcelona vezetőedzője csapata nagyszerű, 5–0-s sikere után az el clásicón elmondta, elődjeinek ajánlja a győzelmet.

ADATOK, ÉRDEKESSÉGEK
A Real Madrid 26 meccses veretlenségi szériájának végére tett pontot hétfő este a Barcelona. A királyiak legutóbbi kudarca is a katalánok műve, még az előző szezonban a Santiago Bernabéu Stadionban győztek a nagy rivális ellen 2–0-ra.
José Mourinho elveszítette első el clásicóját. A portugál tréner korábban még egyetlen csapatával sem szenvedett háromgólosnál nagyobb különbségű vereséget. Mourinho karrierje során eddig a háromgólos különbségű vereség volt a legsúlyosabb, és azt is mindössze négyszer kellett átélnie. A portugál szakember a Benfica, a Porto, a Chelsea és az Inter kispadján élt át egyszer-egyszer hasonló vereséget, pedig nem ma kezdte a szakmát, a hétfői már a 464. tétmeccse volt vezetőedzőként.
A hétfő esti el clásicón tizedszer kapott piros lapot a Real Madrid játékosaként Sergio Ramos, ezzel, holtversenyben Fernando Hierróval, a fővárosi klub történetének legtöbbször kiállított futballistája lett. Amíg azonban a korábbi kőkemény középhátvéd, a válogatott jelenlegi menedzsere ehhez 439 találkozón lépett pályára, addig Sergio Ramos jóval szorgosabbnak bizonyult, neki már 175 pályára lépés után összejött a szám szerinti tíz piros lap.

„Természetesen tovább kell folytatnunk a küzdelmet, de hétfőn rengeteg embernek szereztünk örömet – nyilatkozta Pep Guardiola. – Arra vagyok a legbüszkébb, ahogyan nyertünk, és jó tudni, hogy ezt sok millió ember látta. Nagyon elégedett vagyok a győzelmen túl a mutatott játékunkkal. Carles Rexach és Johan Cruyff voltak azok, akik elsőként győzelemre vitték azt a Barcelona-stílust, amelynek mi is követői vagyunk.”

„Ez a győzelem nemcsak a mi sikerünk, hanem azoké is, akik fiatalon felfedezték Xavit vagy éppen Iniestát, és éveken át felkészítették őket. Saját nevelésű játékosaink jó teljesítménye teszi még értékesebbé számunkra ezt a győzelmet” – tette hozzá a szakember.

Guardiola a nagy győzelem ellenére továbbra is visszafogott maradt: úgy véli, még semmi sem dőlt el a bajnokságban, és nincs ekkora különbség a két együttes között.

„Ez csak egy mérkőzés volt. A két csapat között nincs ekkora különbség. Ma nekünk minden bejött, nekik lényegében semmi sem sikerült. Én sem vártam ezt az eredményt. A Madridnak voltak gólszerzései lehetőségei, aligha számítottak ilyen mérkőzésre. Mind a két csapat magas szintet képvisel, hétfőn mi voltunk a jobbak. De ettől még nem hisszük azt, hogy a miénk a legjobb csapat a világon. Mi csupán igyekszünk jól játszani.”

„Messinél nincs komplettebb játékos. Legalábbis én még nem hallottam senkiről. Már most számtalan rekordot mondhat a magáénak, pedig még csak huszonhárom éves. Egyszerűen ő a legjobb. Dani Alvesnek ma óvatosabban kellett támadnia, az ő játékával tudtuk megtartani hátul az egyensúlyunkat” – tette hozzá a mester.

José Mourinho, a Real Madrid vezetőedzője elismerte, hogy csapata gyengén játszott, ám a portugál tréner szerint nem alázták meg együttesét.

„Az egyik csapat tökéletesen játszott, a másik viszont nagyon rosszul – értékelte a mérkőzést José Mourinho, aki edzőként még sohasem élhetett át hasonló csúfságot. – Ez egy vereség volt, de nem aláztak meg minket. Mindig is hangoztattam, hogy a Barcelona kész csapat, a Real Madridnak viszont még hosszú utat kell megtenni.”

„Még nagyon sok meccs van hátra a szezonból. Tavaly az Inter edzőjeként a Camp Nouban kikaptunk, aztán a végén mégis mi nyertük meg a Bajnokok Ligáját. Két nevetséges gólt kaptunk az első félidőben. Tudtuk, hogy mire számíthatunk, mire kell figyelnünk, mégis lehetőséget adtunk az ellenfélnek” – tette hozzá a Special One.

KATTINTSON  A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG
A TALÁLKOZÓ KÉPGALÉRIÁJÁT!
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG A TALÁLKOZÓ KÉPGALÉRIÁJÁT!

Jorge Valdano, a Real Madrid általános igazgatója a mérkőzés után elmondta, véleménye szerint nincs ekkora különbség a két csapat között, és a Real Madrid tanulhat ebből a vereségből.

„Nincs ekkora különbség a két csapat között, a tabellán csak néhány pont választja el a két együttest, és eddig kiválóan meneteltünk – mondta Jorge Valdano. – A Barcelona kétszer betalált, a harmadik után pedig már elveszítettük a reményt az egyenlítésre. Egy fantasztikus Barcával csaptunk össze, amely kiváló meccset játszott, és sokkal jobb volt. Tanulhatunk ebből a leckéből. Kiválóak a játékosaink és az edzőnk, ezért nem végzetes ez a vereség. Persze nem vártunk ekkora különbségű Barca-sikert. Az utóbbi hónapokban nagyon sokat fejlődtünk, de még van mit tanulni a fiataloknak. A korábbi hat kettes kudarc a Barcelona sikerkorszakának kezdete és a Real egy időszakának vége volt. Csapatunk megfiatalodott, és folyamatosan fejlődik.”

BARCELONA–REAL MADRID 5–0
 

 

A JÁTÉKOSOK SZAVAI
Carles Puyol: – Megesik az ilyen a futballban. Egy társamat igyekeztem megvédeni, de én kaptam egy pofont. Ami a pályán történik, az a pályán marad. Jóban vagyok Sergióval, már el is felejtettem az esetet, vannak ennél fontosabb dolgaim is. Nem számítottam ilyen gólzáporra, de ez mindig benne van az ehhez hasonló mérkőzésekben. Bíztunk magunkban, jól játszottunk, most tovább kell lépnünk, és folytatni a munkát.
David Villa: Fontos győzelmet arattunk, mivel így megelőztük a Real Madridot. Emellett az is lényeges, ahogyan nyertünk. Egy játékstílus is győzött a meccsen, mivel a Madrid nem tudta felvenni a versenyt a középpályánkkal, amely az erősségünk. A labdabirtoklásban is tükröződött a különbség. Ennél többet nem kaphattam az első el clásicómon. Nemcsak az eredmény, hanem a stílusunk győzelme miatt is nagyon elégedett vagyok. Örülök a két gólomnak, de ha más szerezte volna, akkor is így éreznék.
Andrés Iniesta: – Nagyszerű meccset játszottunk. Megint a legjobb arcunkat mutattuk. Kiváló eredményt értünk el, de ez semmiképpen sem jelent bajnoki címet, csak egy lépést felé. Mindenesetre nagyon szép volt. A játékosok és a szurkolók is nagyon élvezték a találkozót. Megérdemelten nyertünk. A meccsen mindenki a saját csapatát képviseli, de a lefújás után sok szerencsét kívántunk egymásnak Ramosékkal.
Daniel Alves: – Csapatunk bármire képes, nem tudnak határt szabni nekünk, mert mindig tudunk javulni. Nagy erőt ad ez a siker, de még nem ért véget a bajnokság, ugyanezzel az alázattal kell folytatni. Mourinho kiváló edző, Ronaldo pedig nagyszerű játékos, nem szeretnék mást mondani róluk, én a Barcát képviselem. Még másfél év van a szerződésemből, szeretném minden pillanatát kiélvezni ennek az időszaknak, és ha Isten is úgy akarja, tovább is maradok. Ez a szándékom.
Jeffrén: – Sohasem felejtem el ezt a mérkőzést. El sem tudtam képzelni, hogy gólt szerzek. Minden nagyszerűen alakult.
Sergio Busquets: – Történelmi nap ez az eredmény és a játékunk miatt. Sajnos nem ünnepelhetünk a szurkolókkal, mert kedden már edzés van. Minden társam fantasztikusan játszott. Lehetetlen egyvalakit kiemelni. Jól kidolgozott játékstílusunk van, és egységesek vagyunk, ezért nehéz megverni minket. Nagyszerű, hogy a fiatalokra is számíthatunk a klubnál.
A Real Madrid játékosai közül csak Xabi Alonso nyilatkozott (még a pályán) a meccs után, egyes források szerint José Mourinho megtiltotta a futballistáinak, hogy interjút adjanak a vereséget követően.
Xabi Alonso: – Guardiola csapata mindenben jobb volt nálunk, így aligha lehetünk elégedettek. A bajnokságból viszont még sok van hátra, nem dőlt el semmi. A korai gólok nagyban befolyásolták a mérkőzést, és segítették ellenfelünket. Remélem, hogy ez a vereség nem okoz majd törést nálunk.
 A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Barcelona 13 11 1 1 38–8 +30  34
2. Real Madrid 13 10 2 1 33–11 +22  32
3. Villarreal 13 8 3 2 26–12 +14  27
4. Espanyol 13 8 1 4 15–15 0 25
5. Valencia 13 7 3 3 19–13 +6  24
6. Mallorca 13 6 3 4 15–13 +2  21
7. Atlético Madrid 13 6 2 5 22–17 +5  20
8. Sevilla 13 6 2 5 20–22 –2  20
9. Real Sociedad 13 6 1 6 19–19 0 19
10. Getafe 13 5 2 6 19–20 –1  17
11. Athletic Bilbao 13 5 2 6 21–24 –3  17
12. Osasuna 13 4 4 5 13–14 –1  16
13. Hércules 13 4 3 6 14–20 –6  15
14. Deportivo 13 3 5 5 11–16 –5  14
15. Santander 13 4 2 7 11–19 –8  14
16. Levante 13 3 2 8 14–23 –9  11
17. Sporting Gijón 13 2 4 7 11–21 –10  10
18. Málaga 13 3 1 9 15–27 –12  10
19. Almería 13 1 6 6 9–20 –11  9
20. Zaragoza 13 1 5 7 12–23 –11  8

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik