Monaco: a spanyol vagy az olasz másodosztályba igazolhat a világbajnok középpályás – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.15. 07:56
null
Cesc Fabregas szerződése lejártával távozott Monacóból, másodosztályba igazolhat (Fotó: AFP)
Nyáron szerződése lejártával távozott a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) legutóbbi kiírásában bronzérmes AS Monacótól a klub spanyol világbajnok középpályása, Cesc Fabregas, akinek a spanyol második ligás Las Palmas, valamint az olasz másodosztályú Como is tett ajánlatot.

Miguel Ángel Ramírez, a Las Palmas elnöke a spanyol Onda Cero televíziós csatornának adott interjújában elárulta, 40 százalék esélyt ad rá, hogy az angol Arsenal és Chelsea, a spanyol Barcelona és a francia Monaco világbajnok középpályása, Cesc Fabregas a kanári-szigeteki csapatnál folytassa pályafutását, miután nyáron lejárt a szerződése a Monacóval, melyet nem hosszabbítottak meg a felek.

„Bonyolult meggyőzni egy világbajnokot, hogy a másodosztályban játsszon. Sportszakmailag viszont ő is tisztában van vele, hogy ez egy jó opció, hiszen itt olyan edzőkkel dolgozhat együtt, akikkel korábban Barcelonában is” – fogalmazott Fabregas lehetséges szerződtetéséről a Las Palmas elnöke, aki az interjúban elárulta azt is, hogy az Atletico Madrid – egyébként kanári-szigeteki születésű – középpályása, a legutóbbi idényt a Getafénél kölcsönben töltő Vitolo ellenben visszatérhet a Las Palmashoz, s érkezését már jövő héten bejelenthetik.

Fabregas azonban nem biztos, hogy a Kanári-szigetekre igazol, hiszen a Sky Sports átigazolásokra szakosodott olasz újságírója, Gianluca Di Marzio már arról írt, hogy a 35 éves spanyol világbajnok iránt az olasz másodosztályban szereplő Como is érdeklődik.

A Football Italia azt írja, Fabregas kétéves szerződést köthet a Comóval, ugyanakkor a középpályás iránt az élvonalba feljutó Lecce is érdeklődött.

Az előző idényben a Serie B-ben újoncnak számító Como 2016-ban csőd miatt a negyedosztályból kezdte újra az építkezést, s tavaly 13. lett a másodosztályban.

Gianluca Di Marzio szerint Fabregas Comóba igazolását segítheti az is, hogy az olasz csapathoz nemrég nevezték ki sportigazgatónak a Chelsea korábbi játékosát, Dennis Wise-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik