nemzetisport.hu 2019.06.23 10:42 Frissítve: 2019.06.25 09:42

Labdarúgás: Fernando Torres megtalálta a búcsú ideális időpontját

Miután pénteken hivatalosan is bejelentette visszavonulását Fernando Torres, a Szagan Toszu világ- és Európa-bajnok csatára vasárnap egy tokiói sajtótájékoztatón arról beszélt, pályafutása sokkal többről szólt annál, mint a nagy trófeák megnyerése.

Fernando Torres ikonikus pillanatot keresett és talált a búcsúra (Fotó: AFP)

 

„Miután a bejelentésemet követően megnéztem, hogyan reagált rá a futballvilág, azt mondom, nagyon büszke vagyok mindenre, amit a karrierem során elértem. Néha a labdarúgók csak a trófeákra összpontosítanak, én is ezt tettem a múltban. A lehető legtöbbet szerettem volna megnyerni. De most, hogy itt a vége, és visszatekintek a pályafutásomra, úgy vélem, a legjobb dolog, amit elértem, az volt, hogy mindenki tisztelt”nyilatkozta.

A 35 éves játékos a pályafutását az Atléticónál kezdte, majd 2007-ben Angliába igazolt, négy évig volt a Liverpool, négy évig pedig a Chelsea játékosa. Később megfordult a Milannál, majd rövid időre visszatért az Atléticóhoz, 2018 óta pedig a japán Szagan Toszuban szerepelt.

A jelenleg is zajló idényben eddig 11 mérkőzésen lépett pályára, és nem szerzett gólt. A visszavonulását éppen azzal indokolta, hogy nem tud már olyan jeleket felfedezni magán, amely indokolná a folytatást.

Az utolsó mérkőzését augusztus 23-án a Vissel Kobe ellen játssza, amelyben korábbi csapattársai, Andrés Iniesta és David Villa is szerepelnek. Ezután tanácsadóként segítené klubját.

„Azt hiszem, nagyszerű érzés lesz egy olyan meccsen elbúcsúzni, amelyen két jó barát is ott lesz, akikkel kicsit közösen is emlékezhetünk. Ikonikus pillanatot kerestem a búcsúra, azt hiszem, ez az lesz” – tette hozzá.

null

null 

2021.09.13 19:45:19

Spanyol labdarúgás SMAHULYA ÁDÁM

A katalán klub ifjú középpályása már most annyit ér, mint a Barcától nyáron távozó Lionel Messi...

2021.09.12 19:49:01

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID

A francia támadó triplázott, míg a debütáló Camavinga hat perc alatt volt eredményes.

2021.09.03 13:45:22

Spanyol labdarúgás CSELŐTEI MÁRK

Az európai topligák közül a spanyol élvonalban költötték a legkevesebb pénzt átigazolásokra a lezárult transzferiődszakban.

2021.09.01 23:50:33

Spanyol labdarúgás CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Azt nem mondom, hogy ez valamiféle mesterterv része lett volna, részben mert Messi könnyei – legalább – őszintének tűntek, részben mert al-Kelaifi talán mégsem akkora sakkjátékos, hogy a Barca teljes ledarálása árán jusson hozzá a koronagyémánthoz.

2021.08.29 16:34:03

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Gól szerzett volt csapata ellen Sandro Ramírez, Alená passzából, de így sem okozott meglepetést a Getafe.