La Liga: megint Sampaoli lett a Sevilla edzője

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.10.06. 16:53
null
Sampaoli öt év után tér vissza a Sevillához (Fotó: AFP)
A csapatot a 2016–2017-es idényben egyszer már irányító Jorge Sampaolit nevezték ki a spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Sevilla vezetőedzőjének csütörtökön – közölte az MTI.

 

A 62 éves argentin tréner Julen Lopeteguit váltja a kispadon, s amint azt a Sevilla honlapján olvasható közleményben írják, Sampaolival 2024. június 30-ig szóló szerződést kötöttek. Lopeteguinek azután kellett távoznia, hogy az andalúziai együttes szerda este otthon kapott ki 4–1-re a Borussia Dortmundtól a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

A Sevilla messze a várakozások alatt teljesített eddig az idényben: a La Ligában hét forduló alatt öt pontot gyűjtve a 17. helyen áll, a BL-ben pedig három csoportmérkőzés alatt úgy szerzett egy pontot, hogy egy rúgott gólja mellett nyolcat kapott. Idei tíz tétmeccséből csupán egyet tudott megnyerni a gárda.

Sampaoli 1991-től sokáig hazájában dolgozott, majd 2012-től 2016-ig a chilei válogatott szövetségi kapitánya volt. Ezt követően lett először a Sevilla trénere, majd kinevezték az argentin válogatott élére, onnan viszont 2018-ban távozott, és Brazíliában folytatta edzői karrierjét a Santos, valamint az Atlético Mineiro kötelékében. Legutóbb a francia élvonalban szereplő Olympique Marseille-t irányította 2021 februárja óta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik