K. Zs. 2019.12.12 17:38 Frissítve: 2019.12.12 17:46

La Liga: „Lejátsszuk a Clásicót, nem lesz újabb halasztás”

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke csütörtökön kijelentette: katalán függetlenségpárti tüntetők hiába hirdettek megmozdulást a Camp Nou köré jövő szerdára, a Barcelona–Real Madrid mérkőzés napjára, a spanyol labdarúgás el Clásicóját nem halasztják el még egyszer.

Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke egy korábbi sajtóeseményen (Fotó: AFP)

 

„Nem mondhatok mást, mint hogy lejátsszuk a Clásicót, nem lesz újabb halasztás – idézi a spanyol sajtó a klub hagyományos karácsonyi sajtóeseményén megszólaló Josep Maria Bartomeu klubelnököt. – Mindannyiunk felelőssége, hogy biztosítsuk a megfelelő körülményeket a mérkőzéshez. Tisztában vagyunk azzal, hogy bonyolult időket élünk Katalóniában, de az életünket össze kell egyeztetnünk a sporttal.”

Mint ismert, az eredetileg október 26-ra kiírt Clásicót egyszer már elhalasztották a katalóniai tüntetések miatt, és mivel a helyi függetlenségpárti mozgalom, a Tsunami Democratic tüntetést hirdetett szerdára a Barcelona stadionja köré, felvetődött annak lehetősége, hogy a meccset újra elnapolják.

„A stadionunk a szólásszabadság terepe, mindig is az volt, ennek ismeretében tesszük közé a nyugalmat és rendet kérő üzenetünket – folytatta a halasztásról hallani sem akaró Bartomeu. – A klub a szokásos módon készül a Clásicóra, várjuk a szurkolóinkat, és biztatjuk őket, hogy hozzák a családjukat, a barátaikat. Együtt kell a sport és az emberek ünnepévé varázsolnunk ezt a Clásicót is. Békét és nyugalmat akarunk.”

Hogy lesz-e végül nyugalom és béke, majd kiderül; mindenesetre a megmozdulásait a hasonló nevű telefonos applikációval szervező Tsunami Democratic a mérkőzés előtt négy órával négy gyülekezőhelyre várja a demonstrálni kívánókat a Camp Nou köré.

„A helyzet különleges, ennek megfelelően nekünk is valami különlegessel kell előállnunk” – hirdették meg még kedden.

A Liga-tabella első két helyén 34-34 ponttal álló Barcelona és Real Madrid idénybeli első Clásicója szerda este 20 órakor kezdődik a katalán fővárosban. „Bemelegítésképpen” a Barca szombaton a Real Sociedad, a Real vasárnap a Valencia vendége lesz.

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.

2021.01.17 19:25:38

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A kétszer is egyenlítő, majd a hosszabbításban csodagólt szerző baszkoké lett a spanyol Szuperkupa.

2021.01.14 07:45:34

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Sokáig öregurasan futballozott a madridi csapat, a hajrában két kapufát lőtt, és csak szépíteni tudott.