La Liga: „Lejátsszuk a Clásicót, nem lesz újabb halasztás”

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 17:38
null
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke egy korábbi sajtóeseményen (Fotó: AFP)
Josep Maria Bartomeu, az FC Barcelona elnöke csütörtökön kijelentette: katalán függetlenségpárti tüntetők hiába hirdettek megmozdulást a Camp Nou köré jövő szerdára, a Barcelona–Real Madrid mérkőzés napjára, a spanyol labdarúgás el Clásicóját nem halasztják el még egyszer.

 

„Nem mondhatok mást, mint hogy lejátsszuk a Clásicót, nem lesz újabb halasztás – idézi a spanyol sajtó a klub hagyományos karácsonyi sajtóeseményén megszólaló Josep Maria Bartomeu klubelnököt. – Mindannyiunk felelőssége, hogy biztosítsuk a megfelelő körülményeket a mérkőzéshez. Tisztában vagyunk azzal, hogy bonyolult időket élünk Katalóniában, de az életünket össze kell egyeztetnünk a sporttal.”

Mint ismert, az eredetileg október 26-ra kiírt Clásicót egyszer már elhalasztották a katalóniai tüntetések miatt, és mivel a helyi függetlenségpárti mozgalom, a Tsunami Democratic tüntetést hirdetett szerdára a Barcelona stadionja köré, felvetődött annak lehetősége, hogy a meccset újra elnapolják.

„A stadionunk a szólásszabadság terepe, mindig is az volt, ennek ismeretében tesszük közé a nyugalmat és rendet kérő üzenetünket – folytatta a halasztásról hallani sem akaró Bartomeu. – A klub a szokásos módon készül a Clásicóra, várjuk a szurkolóinkat, és biztatjuk őket, hogy hozzák a családjukat, a barátaikat. Együtt kell a sport és az emberek ünnepévé varázsolnunk ezt a Clásicót is. Békét és nyugalmat akarunk.”

Hogy lesz-e végül nyugalom és béke, majd kiderül; mindenesetre a megmozdulásait a hasonló nevű telefonos applikációval szervező Tsunami Democratic a mérkőzés előtt négy órával négy gyülekezőhelyre várja a demonstrálni kívánókat a Camp Nou köré.

„A helyzet különleges, ennek megfelelően nekünk is valami különlegessel kell előállnunk” – hirdették meg még kedden.

A Liga-tabella első két helyén 34-34 ponttal álló Barcelona és Real Madrid idénybeli első Clásicója szerda este 20 órakor kezdődik a katalán fővárosban. „Bemelegítésképpen” a Barca szombaton a Real Sociedad, a Real vasárnap a Valencia vendége lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik