La Liga: „Ki volt valójában a rezsim csapata?” – a Real Madrid reagált Laporta szavaira

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.18. 11:40
null
Laporta beszólt, a Real Madrid válaszolt (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) érdekelt FC Barcelona első embere, Joan Laporta a Negreira-ügyről tartott sajtótájékoztatón többek között arról beszélt, hogy a rivális Real Madrid mindig a „rezsim csapata” volt. A királyi gárda videóban reagált a Barca-elnök vádaskodására.


A Real Madrid elsőként arra a tényre hívta fel a figyelmet, hogy a Barcelona története során háromszor is érdeméremmel tüntette ki Francisco Francót, a Spanyolországot 1939 és 1975 között irányító katonai diktátort, majd tiszteletbeli pártoló tagnak is megválasztotta őt.

A fővárosi klub hozzáteszi, hogy a katalán csapat meccseinek otthont adó Camp Nou Stadiont Franco egyik tábornoka és bizalmi embere, José Solis Ruíz avatta fel, de arra is felhívja a figyelmet, hogy maga Franco volt az, aki három ízben is eltörölte a Barca adósságait, ezzel pedig megmentette a klubot a csődtől.

A „blancók” következő ellenérvéül az a tény szolgál, mely szerint a Barcelona a Franco-rezsim alatt nyolc bajnoki elsőséget és kilenc kupagyőzelmet ünnepelhetett, míg a Real Madridnak ugyanezen rezsim alatt volt egy 15 éves időszaka, mely során egyszer sem nyerte meg a pontvadászatot.

A királyi gárda videója arra is emlékeztetett mindenkit, hogy a spanyol polgárháború során számos Real Madrid-játékost meggyilkoltak, bebörtönöztek és száműztek.

A videó végén egy idézet hallható a Real legendás egykori elnökétől, Santiago Bernabéutól: „Amikor azt hallom, hogy a Real Madrid a rezsim csapata volt, nagyon szívesen odasz.rnék az ezt állító embernek az apjára.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik