La Liga: Észak-Amerikában is rendeznek meccseket a jövőben

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2018.08.16. 13:31
A következő 15 idényben az Egyesült Államokban is rendeznek szezononként egy-egy spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokit – többek között ezt is bejelentette a La Liga a hivatalos honlapján. Az USA-ban és Kanadában szeretnék a futballt népszerűsíteni.

Az egyezmény alapján, amit a La Liga a multinacionális médiacéggel, a Releventtel kötött, az újonnan létrehozott „La Liga North America" nevű szervezetnél arra összpontosítanak, hogy a spanyol labdarúgást még jobban megismerhessék Észak-Amerikában. Ennek érdekében 15 éven keresztül egy-egy spanyol élvonalbeli meccset Amerikában rendeznek meg szezononként, ami az első hasonló lesz az európai kontinensen kívül.

A spanyol liga (LFP) elnöke, Javier Tebas csütörtökön elmondta, a részleteket még nem dolgozták ki, de az első amerikai találkozóra várhatóan már a La Liga pénteken kezdődő mostani szezonjában sort kerítenek.

Tebas leszögezte, hogy az érintett összecsapás biztosan nem az el Clásico, azaz a Barcelona és a Real Madrid rangadója lesz.

A bejelentésre a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) „leghatározottabb tiltakozását” fejezte ki, mondván: az LFP nem egyeztetett a játékosokkal.

„Ahogy megszokhattuk a ligától, ezúttal sem kérte ki a játékosok véleményét, és olyan helyzetbe hozta őket, amelyből csak a bajnokságnak származik előnye” – fogalmazott közleményében az AFE. David Aganzo, a szervezet vezetője elmondta: a labdarúgókat nem lehet befektetésre szánt pénzösszegként használni egy olyan üzletben, amely csak egy harmadik fél javát szolgálja.

Eddig még nem rendeztek spanyol bajnokit külföldön. Vasárnap került sor az első olyan spanyol tétmérkőzésre, amelyet az ország határain kívül játszottak: a marokkói Tangerben a Barcelona 2–1-re győzte le a Sevillát, így a katalánoké lett a spanyol Szuperkupa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik