La Liga: Ansu Fati közel tíz hónap után ismét a Barcelona keretében

Vágólapra másolva!
2021.09.25. 14:18
null
Ansu Fati vasárnap visszatérhet (Fotó: AFP)
Ronald Koeman, a Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője csapata soron következő, vasárnapi bajnoki mérkőzésére tervezett keretébe jelölte Ansu Fatit, aki sérülése miatt közel egy éve játszott legutóbb.

 

A holland szakember kiemelte: a tervek szerint Ansu Fati csereként a hajrában mintegy tizenöt percet tölt majd a pályán, mert nem akarják elsietni a visszatérését. Hozzátette: a csatár messze van attól, hogy képes legyen a tavalyi formáját nyújtani, miután sokat hagyott ki – valószínűleg két hét alatt sem éri el azt a szintet, talán majd novemberre.

A 18 éves tehetség tavaly ősszel markáns teljesítményt nyújtva, több rekordot megdöntve robbant be a Barcelonába, még a spanyol felnőttválogatottban is bemutatkozhatott, második meccsén már gólt is szerzett. November 6-án azonban a Betis elleni bajnoki összecsapáson térdsérülést szenvedett, és azóta nem számíthattak a játékára.

A hullámvölgyben lévő katalánok sorozatban három mérkőzésükön maradtak nyeretlenek, a Bayern Münchentől elszenvedett múlt heti, 3–0-s hazai Bajnokok Ligája-fiaskót követően nem bírtak otthon a Granadával (1–1), majd csütörtökön Cádizban is csak döntetlenre futotta az erejükből (0–0).

Utóbbi során ráadásul kiállítottákRonald Koemant, aki kétmeccses eltiltást kapott. Miután jövője a gyenge szereplést követően erősen kérdőjelessé vált a gárda élén – sajtóhírek szerint múlt héten hárommérkőzéses ultimátumot kapott, aminek kivitelezhetőségét rögtön az első alkalommal elbukta –, még az sem elképzelhetetlen, hogy azelőtt mentik fel a tisztségéből, hogy lejárna a büntetése.

Jövőjével kapcsolatban elmondta: már régóta nem szeret sportsajtót olvasni, és tisztában van azzal, hogy a távozásáról, így az utódjáról is pletykálnak, de nem fordít energiát olyan dolgokra, amik tőle függetlenek, amikre nincs ráhatással, inkább azzal foglalkozik, hogy a csapata győzzön. Kiállításához és eltiltásához annyit fűzött hozzá, hogy reményei szerint a jövőben nem fordul elő vele hasonló, mert bár ő is emberből van, mégis nyugodtnak kell maradnia és az együttese érdekét kell szem előtt tartania minden esetben.

Koemanhoz hasonlóan piros lapja miatt nem lehet tagja a vasárnapra nevezett keretnek Frenkie de Jong sem, míg Jordi Alba, Pedri, Ousmane Dembélé, Martin Braithwaite, Sergio Agüero és Alejandro Baldejátékára sérülés miatt nem számíthatnak a tabellán hetedik katalánok, akik vasárnap délután a Levantét fogadják.

SPANYOL LA LIGA
7. FORDULÓ

16.15: Barcelona–Levante (Tv: Spíler2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik