CS. M. 2021.09.17 20:04 Frissítve: 2021.09.17 20:16

La Liga: a Real Madrid, a Barca és a Bilbao megtámadta az új szerződést

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Real Madrid és az FC Barcelona is közleményben ellenezte a La Liga és a CVC befektetési alap között létrejött, az indoklás szerint a nehéz pénzügyi helyzetbe került klubok túlélését segítő kontraktust. A Real Madrid ezúttal újabb közleményben jelezte, hogy megtámadja az említett szerződést – az FC Barcelonával és az Athletic Bilbaóval együtt. 

A Barcelona elnöke, Joan Laporta (balra) és a Real Madrid elnöke, Florentino Pérez (jobbra) is a liga és a CVC közti megállapodás ellen van (Fotó: Getty Images)

Az Athletic Bilbao, az FC Barcelona és a Real Madrid bejelenti, hogy közösen megtámadja a La Liga közgyűlése által 2021. augusztus 12-én elfogadott megállapodást a liga és a CVC között, mivel ez az egyezség sérti a korábbi, hasonló szerződéskötésekre vonatkozó előírásokat” – olvasható a Real Madrid hivatalos, pénteki közleményében.

Az ügyről további részleteket nem lehet tudni, csak azt, hogy az említett három klub nem írta és a tervek szerint nem is fogja aláírni az említett megállapodást, ellentétben a La Ligában szereplő többi klubbal.

A liga és a CVC befektetési alap közti szerződéskötés eredeti célja az, hogy segítsen a koronavírus-járvány következtében nehéz pénzügyi helyzetbe került klubokon.

A megállapodás értelmében a liga a befektetővel közösen alapított cégbe viszi a kereskedelmi jogait, a CVC abban kap 10 százalékos részesedést mintegy 2.7 milliárd euró ellenében – ezt a konstrukciót tartja jogsértőnek és utasítja el a Real Madrid, a Barcelona és az Athletic Bilbao. 


 

2021.10.27 23:08:05

Spanyol labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN, SMAHULYA ÁDÁM

Korábban is voltak már jelei a klub meggyengülésének, az elmúlt egy évben azonban látványos mélyrepülésben van a csapat.

2021.10.27 22:41:05

Spanyol labdarúgás BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Komplex magyarázattal senki sem tud szolgálni.

2021.10.27 19:33:02

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Továbbra is remekel idegenben az Osasuna, a Real Madrid otthonában sem szenvedett vereséget.

2021.10.27 16:26:20

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID

Memphis Depay tizenegyest rontott. A Sevilla nem bírt a Mallorcával.