Király-kupa: kiállt, de nem játszott a Racing Santander

Vágólapra másolva!
2014.01.30. 21:20
Felállt a kezdéshez, de játszani már ígéretéhez híven nem akart a Racing Santander a spanyol Király-kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első találkozót a Real Sociedad 3–1-re nyerte meg.

A fizetést hónapok óta nem kapó, az elnökség ellen is tüntető játékosok a mérkőzés kezdetén összekapaszkodtak a kezdőkörben, és nyilvánvalóvá tették: nem hajlandók játszani. A Real Sociedad játékosai némi passzolgatás után kirúgták bedobásra a labdát, a játékvezető odament a Racing futballistáihoz, és érdeklődött, elvégzik-e a taccsot – a válasz nemleges volt, így a mérkőzést le kellett fújni.

A patinás, jelenleg hosszas kálvária után a harmadosztályban szereplő Racing Santander – 2012 nyarán búcsúztak az élvonaltól, ahol egy szezont leszámítva 1993-tól folyamatosan szerepeltek, tavaly aztán már a másodosztályból is kiestek – játékosai hétfőn sajtóközleményben jelezték: ha Ángel Lavin elnök nem mond le, akkor sztrájkolnak a Real Sociedad elleni kupamérkőzésen.

A bemelegítésig minden rendben zajlott, a kezdő sípszó után már semmi (Fotó: as.com)
A bemelegítésig minden rendben zajlott, a kezdő sípszó után már semmi (Fotó: as.com)

„Az ígéretek ellenére nem javult a helyzet, a klub továbbra is több havi fizetéssel tartozik a játékosoknak. A kialakult helyzet több kerettag számára komoly anyagi problémákat okozott, így a csapat az elnök azonnali lemondását követeli. Amennyiben az elnök nem mond le, nem fogunk pályára lépni a Sociedad elleni Király-kupa-találkozón” – áll a Racing-játékosok közleményében.

Szavukat betartották – a következő lépés az elnöké.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik