Király-kupa: győzelemmel koronázná meg pályafutását Joaquín

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.23. 12:13
null
Kupagyőzelemmel koronázná meg pályafutását Joaquín (Fotó: AFP)
Harmadszor hódíthatja el a Király-kupát a Valencia elleni fináléra készülő Betis, az idény végén visszavonuló Joaquín most tenné fel a koronát karrierjére.

 

Nagy lehetőség előtt a Betis. A sevillai együttes ritkán szerepel a Király-kupa döntőjében, legutóbb 2005-ben jutott be, s akkor az Osasuna 2–1-es legyőzésével elhódította a trófeát. A klub második kupagyőzelmekor Joa­quín is a keret tagja volt, igaz, az akkor 22 éves játékos a cserepadon ült végig. A szombati fináléban szinte biztosan lehetőséghez jut a Valencia ellen, kérdés, hány percet kap Manuel Pellegrini vezetőedzőtől. A negyvenéves szélsőnek ez az utolsó idénye, visszavonul, így nem is búcsúzhatna szebben, mint a kupagyőzelemmel.

A rutinos futballista harmadszor lehet Király-kupa-győztes, a 2005-ös diadal mellett 2008-ban éppen a szombati ellenfél játékosaként a Getafe ellen is a csúcsra ért. Érdekesség, hogy a fináléba kerülésnek köszönhetően a Betis és a Valencia is ott lesz a spanyol Szuperkupa januári szaúdi négyes tornáján, és biztos, hogy részvételükért jóval kevesebb pénzt kapnak, mint Kosmos nevű cégén keresztül Gerard Piqué.     

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
DÖNTŐ
22.00:
Real Betis–Valencia (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik