Ilyen csapattal SimeOne lesz Madrid és a La Liga ura?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2018.08.06. 17:35
Miután túléltük az iskolai időszakot, a tanárokat/diákokat, kiélveztük a világbajnokság és a kora nyár minden örömét, készülünk/emlékezünk/számot vetünk/keresztet vetünk a nyaralásra, elkezdődik az aratási időszak: ezen a nyáron is dől a pénz a topligás futballisták révén a menedzserek silójába.

Thomas Lemar az Atlético Madrid nagy nyári fogása (Fotó: AFP)
Thomas Lemar az Atlético Madrid nagy nyári fogása (Fotó: AFP)
Thomas Lemar az Atlético Madrid nagy nyári fogása (Fotó: AFP)
Thomas Lemar az Atlético Madrid nagy nyári fogása (Fotó: AFP)
Thomas Lemar az Atlético Madrid nagy nyári fogása (Fotó: AFP)

 

Az ATLÉTICO MADRID szurkolói minden bizonnyal abban reménykednek most, hogy mivel a Real Madrid a Cristiano Ronaldo távozása miatti sokkal van elfoglalva, és egyáltalán nem úgy tűnik, hogy a Bajnokok Ligája-győztes gárda bravúrosan hasítja a transzferpiac hullámait (legalábbis egyelőre), a nagy közös ellenfél Barcelona kerete pedig egyrészt éppen jelentősen átalakul, másrészt a katalánok ebben az idényben talán a BL-re jobban koncentrálnak, mint a La Ligára, ismét lehet keresnivalója a hazai vizeken a piros-fehér klubnak, a surranópályáról összejöhet a bajnoki arany.

A spanyol futball erejéből a minap a magyarok testközelből is leckét kaphattak, lásd az erősen tartalékos Sevilla Újpestnek gurított hetese, az Atlético Madrid keretének értéke pedig a kölcsönadott játékosokkal együtt 860 millió euró – a francia válogatotté volt a legértékesebb keret az oroszországi világbajnokságon, egymilliárd euróval, éppen csak megelőzve a spanyolokat, a Barca játékoshada per pillanat 1.2 milliárdot ér, a Realé 957 milliót. A még Aleix Vidal nélküli Sevilla a hetedik volt az országában, 218 millióval, azaz el tudjuk képzelni, mit játszana az Atlético az Újpesttel...

Diego Simeone nem garasoskodott soha sem Madridban, de messze állt tőle a féktelen pénzszórás, az utóbbi öt évben összesen 554 millió eurót költve, de 426-ot bezsebelve, azaz nagyon olcsón lett megszámítva a klubnak a 2014-es bajnoki cím, a két BL-döntő és a két Európa-liga-siker...

Relatíve jó áron, olykor mai szinten nézve fillérekért olyan ászokat szerzett, szereztetett meg az argentin mester, mint Toby Alderweireld, David Villa, Ángel Correa, Antoine Griezmann, Mario Mandzukic, Jan Oblak vagy Sime Vrsaljko, ugyanakkor sokan elhanyagolják azt a tényt, hogy Simeone Madridba kerülése után felvitte a profik közé a saját nevelésű Saúl Níguezt, Óliver Torrest, Thomast, Lucas és Theo Hernándezt. Még a nagy bukták is elkerülték a kínai piacnak köszönhetően, ahová magas összegért sikerült elsózni Jackson Martínezt vagy Yannick Carrascót (Nico Gaitánon, Guilherme Siqueirán és Alessio Cercin azért tízmilliókat veszítettek), ugyanakkor Mario Mandzukic és Toby Alderweireld eladását a magunk (és természetesen a kocsordi tanács) részéről elkapkodott döntésnek tartjuk.

Vagy most nyáron a világbajnokságon még sérülten is remeklő jobbhátvéd, a horvát Sime Vrsaljko elengedését az Interhez, kölcsönbe: 16 millióért vették őt a madridiak, 6.5-ért adták most oda, egymilliós bónusszal, az olaszok 17.5 millióért végleg megvehetik. Történhetett valami a klub és a horvát, vagy a két Sime, Simeone és Sime Vrsaljko között, talán éppen a vébé alatt, mert idén 2022-ig hosszabbítottak vele, az Inter meg olcsóbban megkaphatja a 26 éves játékost, mint amennyit annak a játékjoga a Transfermarkt szerint ér. Nem Simeonén múlott a transzfer, a mester több helyen is azt nyilatkozta, hogy arra kérte a játékosát, mondjon nemet az Internek, és az el nem adás mellett érvelt a sportigazgatónak, Andrea Bertának is.

Szokása szerint néhány fiatal reménységet nagyon jó áron adott el a klub, a portugál szélsőt, Diogo Jotát előző vételára kétszereséért, 14 millióért engedték el a Wolverhamptonhoz, a saját nevelésű kameruni középpályásért, Pierre Kundéért 7.5 milliót utalt a Mainz, de még az abszolúte létszámon felülinek minősített uruguayi középső védőért, Emiliano Velázquezért is beesett egymillió. A két veterán, Gabi és Fernando Torres érdemei elismerése mellett távozott, és a klub azt a luxust is megengedhette magának, hogy a most hétmillió euróért megvett spanyol védekező mindenest, Jonny Castrót kölcsönadja egy évre a Wolverhamptonnak.

Nem meglepő, Simeone előre gondolkodott: Jota utóda nem más lesz a keretben, mint a Liverpool, a Bayern München és az Arsenal óta régen kerülgetett, de megfizetni nem bírt Thomas Lemar, a friss világbajnok értéke a nyáron ráadásul tovább emelkedett. Nem mellékesen: mint Griezmann, a támadósorban, két szélen és a klasszikus 10-es pozícióban is bevethető. A monacóiak szakértelméről elárul valamit, hogy három éve négymillió euróért igazolták Lemart a Caentől, azóta termelt nekik 54 kanadai pontot, most meg hetvenmillióért adták őt el.

Ezzel a francia a 66 millióért megvett (de korábban 38 millióért eladott) Diego Costa előtt atléticós vételi rekord lett, ezen a nyáron csak Kylian Mbappéért és Cristiano Ronaldóért fizettek többet, összesítésben Lemar minden idők 17. legdrágább labdarúgója.

Abszolúte nem mellékesen hosszabbított – 2023-ig – az AM ékköve, a Barcelona és a Real Madrid által is megkívánt Griezmann, a harmadik friss világbajnok, a védelmi mindenes Lucas Hernández is hasonlóképpen tett, sőt ő egészen 2024-ig írt alá. Egy évvel kevesebbre kötelezte el magát a sokfelől keresett José Giménez, az év elején még 2022-ig maradni akaró Vralsko mellett Thomas is hosszabbított, a krisztusi korban lévő Juanfran pedig 2019-ig marad. Jövő nyáron kifut azonban Filipe Luís (33 éves lesz akkor), Diego Godín (33) és a most 24 millió euróra értékelt Ángel Correa (24) kontraktusa is, de mint a fentiek jelzik, anyagilag stabil a klub, megfelelő kihívásokat és perspektívát is nyújt a legnagyobb sztároknak.

Gabi utóda a 22 éves, 20 millióért vett Rodri lesz, az ügy kellemetlensége, hogy őt Simeone érkezése előtt engedték el az utánpótlásból a Villarrealhoz, ráadásul ingyen. A Marca információi szerint még ötmilliós bónusz kerülhet Rodriért Vila-realba. Vrsaljko posztján az új ember a PSV-től tizenegymillióért megszerzett, de ennél sokkal többre taksált Santiago Arias, az ügy gyors lezongorázása korábbi egyeztetésekre utal. A vételár 15 százaléka az Ariast Európába áthozó Sporting CP-é.

 

A Filipe Luís-örökös Castróról már szóltunk, alig egymillióért jött még egy rutinos, megbízható cserekapus, Antonio Adán személyében (ő korábbi Real Madrid-játékos), két kollégája, André Moreira és Axel Werner ismét kölcsönben erősödik.

Az onnan visszatértek közül maradt a csapatnál az argentin középcsatár, Luciano Vietto, akit három éve húszmillió euróért vettek, legutóbb Valenciában 19 mérkőzésen ötször volt eredményes (a „denevéresek” nem léptették érvénybe vételi opciójukat vele kapcsolatban).

Vietto per pillanat a harmadik klasszikus középcsatár Diego Costa és Kévin Gameiro mögött, de Correa és Griezmann is szerepel olykor legelöl, így nem lenne meglepő a távozása – ráadásul a vérbeli szélső, most nyáron a Sporting CP-től ingyen érkező Gelson Martins is képes a támadósor középén futballozni. A tizenkilencszeres portugál válogatott csatár megszerzése óriási üzletnek tűnik, tekintve, hogy a játékjoga a Transfermarkt szerint 35 millió eurót ér, a kivásárlási ára 60 millió volt, de Martins és ügynöke a hírhedett szurkolói támadás után felbontottnak tekintette a lisszaboni kontraktust. A legalább ötvenmilliót követelő Sporting CP természetesen beperelte az Atléticót a FIFA színe előtt, a spanyolok hiába ajánlották fel kárenyhítés gyanánt Moreira kapust és Viettót, majd 22 milliós vételárat tízmilliós bónusszal, a játékjog harminc-negyven százalékának megtartásával.

A 23 esztendős szélső összesen 140 tétmeccsen szerepelt a lisszaboni klubban, ezeken 27 gólt szerzett, 30 gólpasszt adott. A portugál válogatottban 2016-ban debütált, láthattuk őt az oroszországi világbajnokságon is, a másik kérője pedig a Manchester City volt.

Érkezhet még a védelmet erősítendő az angol kapus, Jack Butland (de ennek nem örülnének az AM-hívek, hiszen ő Oblak és a Chelsea közötti szerelem hírére vetődött fel a sajtóban), a hátvédsor bal oldalát a bayernes Juan Bernattal, a másik szélét a monacói Djibril Sidibével, a közepét a freiburgi Caglar Söyüncüvel erősítené meg a klub a média erre szakosodott része szerint. Szóba került még a Lyon sztárja, Nabil Fekir is mint lehetséges célpont, de hozzá egy nagy sztárt el kellene adnia a fővárosi csapatnak. A legmeglepőbb kiszemelt a Gent tartalékjait erősítő panamai középpályás, José Luis Rodríguez, jóval ismertebb nála villarrealos kollégája, Samu Castillejo vagy az Újpest ostora, Pablo Sarabia.

Meglehet, Vietto helyett a nála idősebb, a klubhoz 2020-ig elkötelezett Gameiro fog a nyáron távozni, lásd a 31 éves csatár iránt érdeklődő Borussia Dortmund, Newcastle United, Fenerbahce, Valencia kvartettet (a németek 23 milliót ajánlottak érte, a valenciaiak csak 14-et, de a kezükbe a Marca szerint már belecsapó csatár inkább az utóbbi helyen folytatná, ezért korábbi éves 4.8 milliós fizetése helyett hárommillióval is beérné), míg Ángel Correát a Lazio, Diego Godínt, Filipe Luízt és Sztefan Szavicsot a Juventus, Juanfrant a Nice csábítgatja.

Simeone hasonló szerepkörben lép fel a Chelsea-nél a sajtó szerint a Dortmund által megfizetni nem tudó Michy Batshuayi, Olivier Giroud és a Milantól elvágyódó (egy olasz lap szerint az Atléticóval hárommilliós fizetésében már megegyező, Gameiro eladására váró, talán kölcsönbe, húszmilliós opcióval érkező) Nikola Kalinic, valamint az olasz középpályás, Roberto Gagliardini körül, és egyáltalán nem kellett messze mennie, hogy felfigyeljen a 23 éves Fiorentina-csatárra, aki az elmúlt idényben összesen 15 gólt és 5 gólpasszt szerzett, nem mellékesen a támadósor összes posztján bevethető.

Most állítólag 40-ért sem adta, tavaly 15 millió eurót fizetett érte a Fiorentina, és öccse is roppant tehetséges, jelenleg a River Plate játékosa – volt kitől örökölni nemcsak a régi retró ruhákat, de a tehetséget, a hozzáállást és a szorgalmat is, lévén a nagy Diego Simeone két fiáról, Gianlucáról és bátyjáról, Giovanniról van szó.

A mester az Atléticóval négy nagy címet nyert már: bajnokságot, Spanyol Kupát és két Európa-ligát, egy újabb La Liga-arannyal vagy az El-triplázással bizonyítaná, hogy sikeresebb a spanyol labdarúgásban, mint egyik nagy riválisa, José „Special One” Mourinho.

Na ja, Madridban az argentin a SimeOne...

LA LIGA, NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK
2018

ATHLETIC BILBAO
Érkezett: Yuri Berchiche (PSG, 24 000 000 euró), Ander Capa (Eibar, 3 000 000), Cristian Ganea (Viitorul, 1 000 000), Dani García (Eibar, ingyen)
Kölcsönből vissza: Unai López (Rayo Vallecano), Alex Remiro (Huesca), Asier Villalibre (Lorca)
Távozott: Enric Saborit (Maccabi Tel Aviv, i.), Urtzi Iriondo (Saint Gilloise, i.), Kike Sola (visszavonult)
Kölcsönbe: Mikel Vesga (Leganés), Xabier Etxeita (Huesca)

ATLÉTICO MADRID
Érkezett: Thomas Lemar (Monaco, 70 000 000), Rodri (Villarreal, 20 000 000), Antonio Adán (Betis, 1 000 000), Jonny Castro (Celta Vigo, 7 000 000), Gelson Martins (Sporting CP, i.), Santiago Arias (PSV, 11 000 000)
Kölcsönből vissza: Bernard Mensah (Kasimpasa), Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano ), Pierre Kunde (Granada), Luciano Vietto (Valencia), André Moreira (Belenenses)
Távozott: Diogo Jota (Wolverhampton, kölcsön után végleg, 14 000 000), Pierre Kunde (Mainz, 7 500 000), Fernando Torres (Szagan Toszu, i.), Gabi (al-Szadd, i.), Bernard Mensah (Kayserispor), Emiliano Velázquez (Rayo Vallecano, 1 000 000)
Kölcsönbe: Axel Werner (Huesca), Jonny Castro (Wolverhampton), Sime Vrsaljko (Inter, 6 500 000), André Moreira (Aston Villa)

DEPORTIVO ALAVÉS
Érkezett: John Guidetti (Celta Vigo, 4 000 000), Rafa Navarro (Betis, i.), Javi Munoz (Real Madrid B, i.), Martin Aguirregabiria (Alavés B), Patrick Twumasi (Asztana, 3 000 000)
Kölcsönbe:Jony (Málaga), Borja Bastón (Swansea City), Ximo Navarro (Las Palmas)
Kölcsönből vissza: Anderson Emanuel (NK Rudes), Nando García (Lorca)
Távozott: Aleksandar Katai (Chicago Fire, kuv.), Eraldo Cinari (NK Istra), Alexis (al-Ahli, i.), Christian Santos (Deportivo La Coruna, i.)
Kölcsönbe: Anderson Emanuel (Sochaux), Rafa Navarro (Sochaux), Javi Munoz (Real Oviedo), Nando García (Sochaux), Ermedin Demirovic (Sochaux)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Villarreal), Álvaro Medrán (Valencia), Hernán Pérez (Espanyol), Héctor Hernández (Real Sociedad), Bojan Krkic (Stoke City), John Guidetti (Celta Vigo), Tomás Pina (FC Bruges), Munir el-Haddadi (Barcelona)

BARCELONA
Érkezett: Clément Lenglet (Sevilla, 35 900 000), Arthur (Gremio, 31 000 000), Carles Alená (Barcelona B), Marc Cucurella (Barcelona B), Adrián Ortolá (Barcelona B), Sergi Palencia (Barcelona B), José Manuel Arnáiz (Barcelona B), Malcom (Girondins Bordeaux, 41 000 000), Arturo Vidal (Bayern München, 18 000 000)
Kölcsönből vissza: Munir el-Haddadi (Alavés ), Douglas (Benfica), Marlon (Nice), Rafinha (Inter)
Távozott: Gerard Deulofeu (Watford, 13 000 000), Andrés Iniesta (Vissel Kobe, i.), Lucas Digne (Everton, 20 200 000), Aleix Vidal (Sevilla, 8 500 000)
Kölcsönbe: Paulinho (Kuangcsou Evergrande), Adrián Ortola (Deportivo La Coruna), Douglas (Sivasspor)

REAL BETIS
Érkezett: William Carvalho (Sporting CP, 20 000 000), Antonio Barragán (Middlesbrough, kuv., 1 000 000), Sergio Canales (Real Sociedad, i.), Inui Takasi (Eibar, i.), Pau López (Espanyol, i.), Joel Robles (Everton, i.), Sidnei (Deportivo La Coruna, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Alin Tosca (Benevento), Alex Alegría (Levante), Juan Narváez (Córdoba), Darko Brasanac (Leganés)
Távozott: Fabián Ruiz (Napoli, 30 000 000), Germán Pezzella (Fiorentina, 9 000 000), Riza Durmisi (Lazio, 6 500 000), Antonio Adán (Atlético Madrid, 1 000 000), Dani Giménez (Deportivo La Coruna, i.), Rafa Navarro (Alavés, i.), Rubén Castro (Las Palmas, i.)
Kölcsönből vissza: Joel Campbell (Arsenal), Jordi Amat (Swansea City)

CELTA VIGO
Érkezett: Néstor Araujo (Santos Laguna, 7 000 000), Okay Yokuslu (Trabzonspor, 6 000 000), David Junca (Eibar, i.), Brais Méndez (Celta Vigo B), Borja Iglesias (Celta Vigo B), Fran Beltrán (Rayo Vallecano, 8 000 000)
Kölcsönbe: Szofian Bufal (Southampton)
Kölcsönből vissza: Andrew Hjulsager (Granada), Claudio Beauvue (Leganés), Álvaro Lemos (Lugo), Borja Fernández (Reus Deportiu), David Costas (Barcelona B), Iván Villar (Levante)
Távozott: Borja Iglesias (Espanyol, 10 000 000), Daniel Wass (Valencia, 6 000 000), John Guidetti (Alavés, kuv., 4 000 000), Theo Bongonda (Zulte Waregem, kuv., 1 600 000), Pablo Hernández (Independiente, 1 400 000), Álvaro Lemos (Las Palmas), Jonny Castro (Atlético Madrid, 7 000 000), Sergi Gómez (Sevilla, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Lucas Boyé (Torino)

EIBAR
Érkezett:
Fabián Orellana (Valencia, kuv., 2 000 000), José Antonio Martínez (Barcelona B, i.), Sergio Álvarez (Gijón, 4 000 000)
Kölcsönbe: Marc Cardona (Barcelona B), Pedro Bigas (Las Palmas)
Kölcsönből vissza: Bebé (Rayo Vallecano), Nano (Sporting Gijón), Pablo Hervías (Valladolid), Christian Rivera (Barcelona B), Pere Milla (Numancia), Alejandro Gálvez (Las Palmas)
Távozott: Ander Capa (Athletic Bilbao, 3 000 000), Inui Takasi (Betis, i.), David Junca (Celta Vigo, i.), Dani García (Athletic Bilbao, i.), David Lombán (szl.), Iván Alejo (Getafe, 4 000 000), Christian Rivera (Las Palmas)
Kölcsönbe: José Antonio Martínez (Granada)
Kölcsönből vissza: Fran Rico (Granada), Vukasin Jovanovics (Bordeaux)

ESPANYOL
Érkezett: Borja Iglesias (Celta Vigo, 10 000 000), Sergi Darder (Olympique Lyon, kuv., 8 000 000), Sergio Sánchez (Rubin Kazany, kuv., i.)
Kölcsönből vissza: Álvaro Vázquez (Gimnastic), Roberto (Málaga), Hernán Pérez (Alavés)
Távozott: Gerard Moreno (Villarreal, 20 000 000), Marc Navarro (Watford, 2 000 000), Jairo Morillas (V-Varen Nagaszaki, i.), José Manuel Jurado (al-Ahli, i.), Pau López (Betis, i.)
Kölcsönből vissza: Carlos Sánchez (Fiorentina)

GETAFE
Érkezett: Nemanja Makszimovics (Valencia, 5 000 000), David Soria (Sevilla, 3 000 000), Vitorino Antunes (Dinamo Kijev, kuv., 2 500 000), Mauro Arambarri (Boston River, kuv., 2 150 000), Leandro Cabrera (Crotone, kuv., 600 000), Oswaldo Alanís (Deportivo Guadalajara, i.), Leandro Chichizola (Las Palmas, i.), Markel Bergara (Real Sociedad, kuv., i.), Jaime Mata (Real Valladolid, i.), Iván Alejo (Eibar, 4 000 000), Ignasi Miquel (Málaga, 5 000 000)
Kölcsönbe: Sergi Guardiola (Córdoba)
Kölcsönből vissza: Emiliano Buendía (Cultural Leonesa), Chuli (Lugo), Alberto García (Rayo Vallecano), Karim Yoda (Reus Deportiu), Jefferson Montero (Emelec), Rubén Yánez (Cádiz), Robert Ibánez (Osasuna)
Távozott: Emiliano Buendía (Norwich City, 1 500 000), Vicente Guaita (Crystal Palace, i.), Francisco Molinero (Gijón, i.), Alberto García (Rayo Vallecano, i.), Karim Yoda (Reus Deportiu, i.), Álvaro Jiménez (szl.), Mathieu Flamini (szl.), Sergio Mora (szl.), Fajszal Fadzsr (Caen, 1 500 000), Ajub Abu (Real Madrid B, i.)
Kölcsönbe: Mathías Olivera (Albacete), Filip Manojlovics (Panioniosz)
Kölcsönből vissza: Jefferson Montero (Swansea City), Loic Rémy (Las Palmas), Emiliano Martínez (Arsenal)

GIRONA
Érkezett: Marc Muniesa (Stoke City, kuv., 5 000 000), Johan Mojica (Rayo Vallecano, kuv., 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Sebas Coris (Osasuna), Rubén Alcaraz (Almería)
Távozott: Farid Bulaja (Metz, kuv., 800 000), Eloi Amagat (New York City, i.), Rubén Alcaraz (Real Valladolid, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Aleix García (Manchester City), Johan Mojica (Rayo Vallecano), Pablo Maffeo (Manchester City), Douglas Luiz (Manchester City), Michael Olunga (Kujcsou Csecseng)

HUESCA
Érkezett: Dani Escriche (Lugo, 500 000), Eugeni Valderrama (Valencia B, i.), Luisinho (Deportivo La Coruna, i.), Jorge Miramón (Reus Deportiu, i.), Jonathan Rubio (Gil Vicente)
Kölcsönbe: Axel Werner (Atlético Madrid), Rúben Semedo (Villarreal), Samuele Longo (Inter), Damián Musto (Club Tijuana), Pablo Insua (Schalke), Xabier Etxeita (Bilbao)
Távozott: Carlos David (Saint Gilloise, i.), Álvaro Vadillo (Granada, i.), Jair Amador (Maccabi Tel Aviv, i.), Nagore (szl.), Alexander González (Elche, i.), Luso (Rayo Majadahonda, i.)
Kölcsönbe: Eugeni Valderrama (Albacete)
Kölcsönből vissza: Alex Remiro (Athletic Bilbao), Ezequiel Rescaldani (Atlético Nacional)

LEGANÉS
Érkezett: Rodrigo Tarín (Barcelona, i.), Rubén Pérez (Granada, kuv., i.), Fede Vico (Lugo, i.), Daniel Ojeda (Lorca, i.), Guido Carrillo (Southampton), Sanjin Prcic (Rennes, i.)
Kölcsönbe: Juanfran (Deportivo La Coruna, 300 000), Mikel Vesga (Athletic Bilbao), Diego Rolan (Deportivo La Coruna, 1 000 000), Jonathan Silva (Sporting CP), Michael Santos (Málaga)
Kölcsönből vissza: Mamadou Koné (Eupen), Owusu (Cartagena)
Távozott: Miguel Ángel Guerrero (Olympiakosz, i.), Martín Mantovani (Las Palmas, i.), Omar (szl.), Diego Rico (Bournemouth, 12 000 000), Tito (Rayo Vallecano, i.)
Kölcsönbe: Fede Vico (Granada), Owusu (Salmantino)
Kölcsönből vissza: Claudio Beauvue (Celta Vigo), Nordin Amrabat (Watford), Nereo Champagne (Olimpo), José Naranjo (Genk ), Joseba Zaldua (Real Sociedad), Darko Brasanac (Betis)

LEVANTE
Érkezett: Erick Cabaco (Nacional, 2 000 000), Coke (Schalke, kuv.), Rubén Rochina (Rubin Kazany, kuv.), Aitor Fernández (Numancia, 1 000 000)
Kölcsönbe: Rober Pier (Deportivo La Coruna)
Kölcsönből vissza: Rubén García (Gijón), Verza (Almería), Javier Espinosa (Granada), Eszteban Szaveljics (Albacete), Samu García (Málaga)
Távozott: Giampaolo Pazzini (Hellas Verona), Alex Alegría (Betis), Erick Cabaco (Nacional), Iván Villar (Celta Vigo), Szasa Lukics (Torino), Fahad al-Muvallad (al-Ittihad), Raúl Fernández (Las Palmas, i.)
Kölcsönbe: Ivi (Real Valladolid)

REAL MADRID
Érkezett: Vinícius Júnior (Flamengo, 45 000 000), Álvaro Odriozola (Real Sociedad, 30 000 000), Andrij Lunyin (Zorja Luhanszk, 8 500 000), Omar Mascarell (Eintracht Frankfurt , 4 000 000), Lucas Torró (Osasuna, 1 750 00), Raúl de Tomás (Real Madrid B), Federico Valverde (Real Madrid B)
Kölcsönből vissza: Martin Ödegaard (Heerenveen), Fábio Coentrao (Sporting CP)
Távozott: Cristiano Ronaldo (Juventus, 117 000 000), Omar Mascarell (Schalke, 10 000 000), Lucas Torró (Eintracht Frankfurt, 3 500 000), Philipp Lienhart (Freiburg, kuv., 2 000 000)
Kölcsönbe: Asraf Hakimi (Borussia Dortmund)

REAL SOCIEDAD
Érkezett: Mikel Merino (Newcastle United, 12 000 000), Andoni Gorosabel (Real Sociedad B)
Kölcsönből vissza: Joseba Zaldua (Leganés), Héctor Hernández (Alavés)
Távozott: Álvaro Odriozola (Real Madrid, 30 000 000), Srdjan Babic (Crvena zvezda, 800 000), , Markel Bergara (Getafe, i.), Carlos Martínez (Oviedo , i.), Sergio Canales (Betis, i.), Tono (AEK Larnaka, i.), Xabi Prieto (visszavonult)

SEVILLA
Érkezett: Ibrahim Amadou (Lille, 15 000 000), Tomas Vaclik (FC Basel, 7 000 000), Roque Mesa (Swansea City, 6 000 000), Joris Gnagnon (Rennes, 15 000 000), Sergi Gómez (Celta Vigo, 5 000 000), Aleix Vidal (Barcelona, 8 500 000)
Kölcsönből vissza: Juan Munoz (Almería), Borja Lasso (Osasuna)
Távozott: Clément Lenglet (Barcelona, 35 900 000), Guido Pizarro (Tigres UANL, 8 700 000), David Soria (Getafe, 3 000 000), Juan Munoz (Alcorcón, i.), Joaquín Correa (Lazio, 15 000 000)
Kölcsönből vissza: Lionel Carole (Galatasaray), Roque Mesa (Swansea City), Miguel Layún (FC Porto), Johannes Geis (Schalke), Sandro Ramírez (Everton)

VALENCIA
Érkezett: Geoffrey Kondogbia (Inter, kuv., 25 000 000), Mouctar Diakhaby (Olympique Lyon, 15 000 000), Daniel Wass (Celta Vigo, 6 000 000), Uros Racsics (Crvena zvezda, 2 200 000), Álex Centelles (Valencia B), Cristiano Piccini (Sporting CP, 8 000 000)
Kölcsönből vissza: Aderllan Santos (EC Vitória), Zakaria Bakkali (Deportivo La Coruna), Álvaro Medrán (Alavés), Nani (Lazio), Nacho Gil (Las Palmas), Joao Cancelo (Inter)
Távozott: Joao Cancelo (Juventus, 40 400 000), Nemanja Makszimovics (Getafe, 5 000 000), Fabián Orellana (Eibar, 2 000 000), Zakaria Bakkali (Anderlecht, 1 200 000), Nani (Sporting CP, i.)
Kölcsönből vissza: Goncalo Guedes (PSG), Luciano Vietto (Atlético Madrid), Andreas Pereira (Manchester United)

VILLARREAL
Érkezett: Gerard Moreno (Espanyol, 20 000 000), Karl Toko Ekambi (Angers, 18 000 000), Roger Martínez (Csiangszu Szuning, kuv., 14 900 000), Santiago Cáseres (Vélez Sarsfield, 10 000 000), Ramiro Funes (Everton, 9 000 000), Miguel Layún (FC Porto, 4 000 000), Santi Cazorla (Arsenal, i.), Daniel Raba (Villarreal B)
Kölcsönből vissza: Alfonso Pedraza (Alavés), Matías Nahuel (Barcelona B), Alfred N'Diaye (Wolverhampton)
Távozott: Rodri (Atlético Madrid, 20 000 000), Roger Martínez (CF América, 8 500 000), Antonio Rukavina (FK Asztana, i.)
Kölcsönbe: Rúben Semedo (Huesca)
Kölcsönből vissza: Carlos Bacca (Milan), Szalem al-Davszari (al-Hilal)

RAYO VALLECANO
Érkezett:
Gaël Kakuta (Hopej China Fortune, 3 000 000), Alberto García (Getafe, i.), José Pozo (Almería, 1 300 000), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid, 1 000 000), Tito (Leganés, i.)
Kölcsönbe: Luis Advíncula (Tigres UANL)
Kölcsönből vissza: Johan Mojica (Girona), Lass Bangoura (Almería)
Távozott: Johan Mojica (Girona, 5 000 000), Baiano Carneiro (Alanyaspor, i.), Ernesto Galán (Rayo Majadahonda, i.), Diego Aguirre (Real Zaragoza, i.), Antonio Amaya (UCAM Murcia, i.), Mario Fernández (Cartagena, i.), Manucho (szl.), Alejandro Domínguez (szl.), Francisco Cerro (szl.), Emiliano Velázquez (Atlético Madrid), Abdulmadzseed al-Szulaiheem (al-Sabab), Alberto García (Getafe), Raúl de Tomás (Real Madrid B), Unai López (Athletic Bilbao), Bebé (Eibar), Fran Beltrán (Celta Vigo, 8 000 000)

REAL VALLADOLID
Érkezett:
José Antonio Caro (Sevilla B), Rubén Alcaraz (Girona, 1 000 000)
Kölcsöbe: Ivi (Levante), Keko (Málaga)
Kölcsönből vissza: Iban Salvador (Cultural Leonesa), Alberto Guitián (Sporting Gijón)
Távozott: Iban Salvador (Celta Vigo B, i.), Deivid (Las Palmas, i.), Jaime Mata (Getafe, i.), Lukas Rotpuller (szl.), Isaac Becerra (Gimnastic de Tarragona, i.)
Kölcsöbe: José Antonio Caro (Albacete)
Kölcsönből vissza: Toni Martínez (West Ham U23), Jannisz Janniotasz (Olympiakosz), Javier Ontiveros (Málaga), Pablo Hervías (Eibar), Borja Herrera (Las Palmas)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

MÁLAGA
Érkezett: Renato Santos (Boavista, 750 000), Badr Bulahrud (FUSZ Rabat, 600 000), Munir (Numancia, i.)
Kölcsönbe: Héctor Hernández (Atlético Madrid B)
Kölcsönből vissza: Mikel Villanueva (Cádiz), Michael Santos (Gijón), Luis Munoz (Lugo), Miguel Cifuentes (Albacete), Bakary Koné (RC Strasbourg), Jony (Gijón), Javier Ontiveros (Real Valladolid), Adnan Tighaduini (Twente), Emanuel Cecchini (Club León), Álex Mula (Tenerife)
Távozott: Chory Castro (Nacional, i.), Maxime Lestienne (Standard Liege, i.), Ignasi Miquel (Getafe, 5 000 000), Bakary Koné (Ankaragücü, i.)
Kölcsönbe: Jony (Alavés), Emanuel Cecchini (Banfield), Mikel Villanueva (Reus Deportiu), Keko (Real Valladolid), Michael Santos (Leganés), Esteban Rolón (Genoa)
Kölcsönből vissza: Zdravko Kuzmanovics (FC Basel), Roberto (Espanyol), Samu García (Levante), Borja Bastón (Swansea City), Alberto Bueno (FC Porto), Isaac Success (Watford), Adalberto Penaranda (Warford), Diego Rolan (Bordeaux), Brown Ideye (Tiencsin Teda)

DEPORTIVO LA CORUNA
Érkezett: Diego Rolan (Bordeaux, 5 000 000), Carles Gil (Aston Villa, kuv., 1 750 000), Quique (Osasuna, 1 700 000), Christian Santos (Alavés, i.), Pedro Sánchez (Granada, i.), Sebastián Dubarbier (Estudiantes, i.), David Simón (Las Palmas, i.)
Kölcsönbe: Pablo Marí (Manchester City), Adrián Ortola (Barcelona), Domingos Duarte (Sporting CP)
Kölcsönből vissza: Álex Bergantinos (Gijón), Saúl García (Numancia), Rober Pier (Levante)
Távozott: Florin Andone (Brighton, 6 000 000), Emre Colak (al-Vahda, 1 000 000), Luisinho (Huesca, i.), Rubén Martínez (Osasuna, i.), Fernando Navarro (szl.), Fabian Schär (Newcastle United, 4 000 000), Sidnei (Betis, 4 500 000)
Kölcsönbe: Juanfran (Leganés, 300 000), Rober Pier (Levante), Diego Rolan (Leganés, 1 000 000)
Kölcsönből vissza: Lucas Pérez (Arsenal ), Adrián López (FC Porto), Zakaria Bakkali (Valencia), Makszim Koval (Dinamo Kijev), Federico Valverde (Real Madrid B)

LAS PALMAS
Érkezett: Fidel (Almería, 500 000), Rubén Castro (Betis, i.), Martín Mantovani (Leganés, i.), Juan Cala (Honan Csienje, i.), Nauzet Pérez (APOEL Nikosia, i.), Deivid (Real Valladolid, i.), Álvaro Lemos (Celta Vigo), Raúl Fernández (Levante, i.), Christian Rivera (Eibar)
Kölcsönbe: Rafa Mir (Wolverhampton)
Kölcsönből vissza: Sergio Araujo (AEK Athén), Loic Rémy (Getafe), Borja Herrera (Real Valladolid), Mateo García (Alcorcón)
Távozott: Marko Livaja (AEK Athén, kuv., 1 800 000), Loic Rémy (Lille, 1 400 000), Leandro Chichizola (Getafe, i.), Jairo Samperio (Hamburg, i.), Ximo Navarro (Alavés), Imoh Ezekiel (szl.), Míchel Machado (szl.), David Simón (Deportivo La Coruna, i.), Alberto Aquilani (szerződését felbontották), Raúl Lizoain (szf.), Borja Herrera (Reus Deportiu, i.)
Kölcsönbe: Mateo García (Arisz), Pedro Bigas (Eibar)
Kölcsönből vissza: Jonathan Calleri (Deportivo Maldonado), Nacho Gil (Valencia), Emmanuel Emenike (Olympiakosz), Alen Halilovic (Hamburg), Alejandro Gálvez (Eibar), Oghenekaro Etebo (Feirense), Hernán Toledo (Deportivo Maldonado), Matías Aguirregaray (Club Tijuana)

Vastaggal az elmúlt hét eseményei, lezárva hétfőn reggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik