T. D. 2020.12.04 11:55 Frissítve: 2020.12.04 23:03

Barcelona: Vissza akarom adni Messinek a boldogságát – Laporta

Az FC Barcelona elnöki pozíciójáért induló Joan Laporta mindenképpen szeretné meggyőzni Lionel Messit arról, hogy maradjon a klubnál. A Barcát 2003 és 2010 között egyszer már irányító korábbi sportvezető szerint ez nem csak a pénzen múlik – még a katalánok nehézkes anyagi helyzetében sem.

Joan Laporta mindenképpen megtartaná Messit (Fotó: AFP)

Mint ismert, az argentin klasszis már a jelenlegi idény előtt el akarta hagyni az FC Barcelonát, ám hosszas huzavona után maradt a katalánoknál. Szerződése 2021 nyarán lejár. A közelmúlt történései és egy nemrég nyilvánosság elé került edzésvideó alapján egyre többen jutnak arra a megállapításra, hogy nem boldog a Barcában.

„Leo a Barcelonát akarja – mondta Laporta a Radio Marcának és a Cadena COPE-nak. – Vissza akarom adni neki a boldogságát. Ez nem csak pénzkérdés, versenyképes csapatot kell építeni. Leót átverték, ez hatalmas veszteség. Ő egy győztes, aki ki nem állhatja, ha azt kell látnia, hogy más csapatok emelik fel a Bajnokok Ligája-trófeát.”

„Legutóbb októberben beszéltem vele. Nagyon hálás vagyok mindazért, amit a Barcelonáért tett. Tizenhat éves kora óta ismerem, különleges személyiség. Mindketten elismerjük és tiszteljük a másikat. Ahhoz, hogy egy képzeletbeli, de hiteles ajánlatot tehessünk neki, a klubon belülre kell látnunk.”

Laportát Neymarról is kérdezték a műsorban – mint ismert, a brazil nemrég azt mondta, a következő idényben újra együtt futballozik Messivel.

„Messi olyan csapatot akar, amely visszahozza az örömöt. Egy olyan klubnál, mint a Barca, meg kell lennie a csapatszellemnek az öltözőben. Már voltam elnök, nem szeretném felborítani a csapat egyensúlyát egy ilyen érzékeny szituációban.”

Az elnökválasztás január 17-én lesz.

2021.01.24 15:50:38

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

A foggal-körömmel védekező hazaiak csak megnehezíteni tudták a katalánok dolgát, de azt nagyon.

2021.01.23 20:17:37

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kroos, Benzema és Modric remekelt; Hazard gólt lőtt és gólpasszt adott – először madridi karrierje során.

2021.01.21 19:58:05

Spanyol labdarúgás VÉGH JÁNOS

Nem volt egyszerű dolguk: Griezmannék harmadosztályú ellenfelük ellen hosszabbításra kényszerültek.

2021.01.20 23:36:09

Spanyol labdarúgás CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Aligha van szüksége Messinek arra, hogy igyekezzem magyarázni a cselekedeteit. Bár kétségtelen, mögötte is halmozódnak az évek, mérséklődött kirobbanásának intenzitása is, amellyel korábban alig adott esélyt a védőknek az utánrúgásra.

2021.01.20 19:17:49

Spanyol labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Vezetett a Real, de a lelkesen küzdő hazaiak előbb egyenlítettek, majd tíz emberrel a győzelmet is megszerezték.