Barcelona: Valóban találkoztam Dohában Abidallal – Xavi

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.01.11. 22:18
null
Xavi lehűtötte a kedélyeket (Fotó: AFP)
Bár a katari al-Szadd vezetősége már lemondott arról, hogy megtartja vezetőedzőjét, a Barcelona által csábított Xavit, a 38 éves tréner a Marcának azt mondta, tiszteletben tartja a katari szerződését.

 

A Barcelona küldöttsége, benne Éric Abidal sportigazgatóval, Katarba utazott, ahol előbb az al-Szadd vezetőivel, majd Xavival is tárgyalt.

A katari klub sportigazgatója azt mondta, engedélyt adtak arra, hogy beszéljenek a szakemberrel, s azt is hozzátette, nem állnak Xavi útjába.

A spanyol sajtó emiatt már biztosra vette, hogy a korábbi középpályás váltja Ernesto Valverdét, de Xavi a Marcának nyilatkozva lehűtötte a kedélyeket.

„Nem tagadom, az álmom, hogy a Barcelona vezetőedzője legyek. Sokszor mondtam, ez sosem változik meg. A Barcelonáé a szívem – idézte a Marca Xavit. Csakhogy szerződés köt az al-Szaddhoz, ezért most a katari klubra figyelek.”

„Valóban találkoztam Dohában Éric Abidallal, nagyon jó barátom a sportigazgató. Tisztelem a Barcelonát és Valverdét is. Most az al-Szadd vezetőedzőjeként akarok helytállni. Tiszteletben tartom, ami a szerződésemben áll” – mondta Xavi, akinek a kinevezését a spanyol sajtó szerint nyárig is elhúzhatják Barcelonában, ez esetben a mostani találkozó csak előzetes egyeztetés lehetett.

Az edzőt 2021 májusáig köti szerződés a dohai egyesülethez, amellyel a harmadik helyen áll a katari bajnokságban. Az előző idényben az al-Szadd lett a bajnok, Xavi akkor még játékosként szolgálta a klubot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik