Barcelona: több száz millióval tartoznak kluboknak átigazolási díjak miatt

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.01.26. 10:56
null
Coutinho és De Jong szerződtetése miatt még sokáig törleszthet a Barcelona (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli FC Barcelona hivatalos honlapjára felkerült a klub 2019–2020-as gazdasági összefoglalója, amelyből kiderült, a katalán egyesület több száz millió eurós tartozást görget maga előtt.

 

A több mint nyolcvanoldalas – augusztusban készült – jelentés alapján a Barcelona teljes adóssága meghaladja az egymilliárd eurót (1 milliárd 17.3 millió euró), ami az As szerint 156 millióval több, mint az egy évvel korábbi elemzés szerinti összeg. Ebből a rövid távú tartozás 730 millió euró. A Marca úgy tudja, a Barcelona tárgyalásokat folytat, hogy legalább 2021. június 30-ig haladékot kérjen a hitelezőitől.

A tartozás jelentős részét a (még) ki nem fizetett átigazolási díjak jelentik. Példaként a Premier League-ben címvédő Liverpoolnak mintegy 69 millió euróval tartozik a Barca Philippe Coutinho 2018-as klubváltása miatt – hívta fel rá a figyelmet a Sport. A holland Ajax még 64 milliót, az olasz Juventus még 57 millió eurót vár a spanyol együttestől. ElőbbitFrenkie de Jongért, a torinóiak pedig Miralem Pjanicért.

 

JÁTÉKOSVÁSÁRLÁS MIATTI TARTOZÁSOK – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
JÁTÉKOSVÁSÁRLÁS MIATTI TARTOZÁSOK – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Érdekesség, hogy a Barcelonának 21 millió eurót kell utalnia a brazil Gremiónak Arthur szerződtetéséért úgy, hogy a 24 esztendős középpályás tavaly nyáron a Pjanic-üzlet keretein belül a Juvéhoz igazolt. Hasonló a helyzet Malcom esetében is, aki 2018-ban a Girondins Bordeaux-tól érkezett Barcelonába, ám egy évvel később az orosz Zenithez került. A francia klubnak húszmillióval tartozik még a Barca.

Természetesen a Barcelona is vár még törlesztéseket játékoseladások nyomán, összesen 46 millió eurót. Az imént említett Malcomért például még 9.4 milliót kell utalnia a Zenitnek.

JÁTÉKOSELADÁS MIATTI TARTOZÁSOK – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
JÁTÉKOSELADÁS MIATTI TARTOZÁSOK – A NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A jelentés szerint az FCB-nek rövid időn belül nagyságrendileg 126 millió eurót kell törlesztenie átigazolási díjként, hosszú távon pedig körülbelül további 196 millió eurót.

A Barcelonánál január 24-én lett volna elnökválasztás, ám a járványhelyzet miatt elhalasztották az eseményt. Mint ismert, Josep Maria Bartomeu elnök októberben lemondott posztjáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik