Barca: négyéves szerződés a Milan-középpályással – sajtóhír

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.03.22. 14:58
null
A Barcelona szerelésére cserélheti a Milan mezét Kessié (Fotó: AFP)
Az olasz átigazolási szakíró, Fabrizio Romano kész tényként kezeli, hogy Franck Kessié aláírt az FC Barcelonához. Az újságíró posztja szerint a felek 2026 nyaráig szóló megállapodást kötöttek, az elefántcsontparti középpályás pedig idényenként 6.5 millió eurót, bónuszokkal együtt több mint 7 milliót kereshet majd.

Romano arra is kitér, Kessié Luganóban már napokkal ezelőtt átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. A Barcelona állítólag több angol élvonalbeli klubot tudott megelőzni a középpályásért folyó versenyben – ehhez pedig a fizetési ajánlat mellett Xavi Hernández személyének is köszönhető.

A 25 esztendős, 45 millió euróra taksált középpályást szerződése lejártával ingyen szerzi meg a katalán alakulat.

Kessié 2017-ben hagyta el az Atalantát, hogy csatlakozzon a Milanhoz, amelynek színeiben 215 mérkőzésen 36 gólt és 16 gólpasszt jegyzett. Az elefántcsontparti válogatottban 52-szer szerepelt és 5-ször volt eredményes. A Milan anno a kölcsönvételéért 8 milliót, a szerződése véglegesítésekor a játékjogáért 24 millió eurót hagyott Bergamóban.

Romano posztja szerint a Barcelona ugyancsak megállapodott a Chelsea dán válogatott középső védőjével, Andreas Christensennel. A bekk esetében a papírok aláírására azonban még nem került sor.

Nem úgy Kessiénél, akinek elméletileg már csak a hivatalos bejelentése maradt hátra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik