Barcelona: megegyeztek a Gremióval Arthurról – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.03.11. 12:32
null
Arthur szinte biztosan a Barcelonánál folytatja (Fotó:fcbarcelona.com)
Az FC Barcelona labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy megállapodott a Gremióval a 21 éves Arthur vételáráról.

 

A többszörös brazil utánpótlás-válogatott középpályást 30+9 millió euróért szerezheti meg a Barcelona, ugyanis a megszokottól eltérően ezúttal csupán abban egyeztek meg a felek, hogy a katalánok idén júliusban 30+9 millió euróért (utóbbi bizonyos feltételek esetén járna a Gremiónak) vásárolhatják meg a játékost.

Arthur A Barcelona hivatalos oldala elsősorban kiváló passzolási, labdafedezési képességét emeli ki, valamint azt, hogy kivételes érzéke van a támadóharmadban adott úgynevezett kulcspasszokhoz, és nagyszerűen tud elszakadni az emberétől, ami hihetetlenül veszélyessé teszi az ellenfél térfelén.

A karrierjét a Goiás utánpótláscsapatában kezdte, innen szerződött a Gremióhoz 2010-ben. Az első csapatban a korábbi brazil szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari irányítása alatt mutatkozott be, manapság már abszolút alapembernek számít, tavaly együttese egyik legjobbjának bizonyult a Libertadores-kupában, amelyet a brazil gárda nyert meg. A 2017-es szezonban összesen 40 tétmérkőzésen szerepelt, ezeken egy gólt és ugyanennyi gólpasszt jegyzett.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik