Barcelona: még 200 millió euró kell, hogy igazolhassanak

Vágólapra másolva!
2023.04.18. 17:02
null
Joan Laportáéknak még mindig komoly hiánnyal kell küzdeniük (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, nincs könnyű gazdasági helyzetben a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) bajnoki címre hajtó FC Barcelona, amely bár a játékosok bértömegét az elfogadható alá csökkentette, de az előrejelzések szerint 200 millió eurós hiánnyal rendelkezik, így csak akkor regisztrálhat új labdarúgó(ka)t, ha sürgősen jelentős bevételhez jut.

 

Arról már beszámoltunk, hogy a Barcánál számos szakosztály költségvetésének csökkentése mellett megvalósíthatósági tervet is készítettek, hogy a klub megfeleljen a liga előírásainak – s a cél az, hogy ezzel a lépéssel megteremtsék a lehetőségét Lionel Messi visszatérésének.

A megvalósíthatósági terv létfontosságú a katalán klubnak, hogy új labdarúgókat regisztráljon, vagy épp a jelenlegi játékosai pályára léphessenek, ezért a tervet minél hamarabb végre is kell hajtani.

A Marca írta meg ugyanis, hogy bár a csapat bértömegét többek között Antoine Griezmann Atlético Madridhoz távozásával és Gerard Piqué visszavonulásával sikerült az elfogadható szint alá csökkenteni, köszönhetően annak is, hogy Sergio Busquets szerződése is a vége felé jár, így ha a csapatkapitány maradna is, harmadannyi fizetést kapna, mint most.

Ugyanakkor a portál úgy tudja, hogy hiába dolgozott keményen a gazdasági helyzet rendezésén Mateu Alemany, az előrejelzések szerint az FC Barcelonánál 200 millió eurós hiány jelentkezik hamarosan, s ha ezt a veszteséget nem kompenzálják más bevételekből, a liga nem engedi, hogy egy az egyben igazoljanak.

A lap kitért rá, az FC Barcelonának csökkentenie kell kiadásait és több bevételt kell generálnia, hogy megfeleljen a liga elvárásainak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik