D. Á.
2022.03.08 13:02 Frissítve: 2022.03.08 14:05

Barcelona: „Már korábban megtettem volna” – Laporta Xavi kinevezéséről

Joan Laporta, az FC Barcelona elnöke már korábban kinevezte volna Xavit a klub vezetőedzőjének, de egy utolsó utáni esélyt is adott Ronald Koemannak, mivel elmondása szerint tisztelte a holland szakembert – írja a Mundo Deportivo.

Laporta szíve szerint már hamarabb kinevezte volna Xavit (Fotó: AFP)


„Az elmúlt idény végén kétségeim voltak Koemannal kapcsolatban, és ezt tudattam is vele. Ő folytatni akarta, és mivel egy gazdasági és sportkörnyezetben voltunk, tiszteletből adtam neki
még egy lehetőséget. Egy kis idő elteltével azonban láttam azokat a problémákat, amiket korábban nem vettem észre. Tiszteltem őt és a Király-kupát is megnyertük, ezért maradhatott még egy ideig. Ezt követően azonban nem kellett sok, hogy meghozzam a fájó döntést” – mondta Laporta.

A klubelnök természetesen Xavi kinevezéséről is beszélt.

„Már korábban megtettem volna, ez egyértelmű. Hallgatnom kellett volna a megérzéseimre, de az életben ezt nem mindig teheti meg az ember. Sok mindent figyelembe vettem, s a végén jó döntést hoztam, hiszen a csapat is jobb lett” – folytatta a Barcelona elnöke.

„Xavi ismeri, szereti, tiszteli a klubot és annak döntéseit. Tiszta elképzelése van arról, hogyan kell játszania és dolgoznia a csapatnak. Nagyon örülök, hogy még éveken át ő irányíthatja a Barcelonát. Biztos vagyok benne, sok-sok élményt okoz majd nekünk a jövőben.”

Laporta szerint Xavi teljes mértékben megváltoztatta a játékosok mentalitását, ami meg is látszik a csapat játékán. Természetesen a katalánok kupákat szeretnének nyerni – az Európa-ligát komolyan veszik és még a bajnoki címről sem mondtak le a Camp Nouban.

A Barca elnöke Lionel Messi távozásáról is szót ejtett.

„Fájdalmas volt. Ha őszinte akarok lenni, ez volt a legszomorúbb döntés, amit meg kellett hoznom. Ugyanakkor már nem sajnálom, hiszen a klubot mindenek elé akartam helyezni: az edzők és a történelem legjobb játékosa elé is. Muszáj volt elengednünk” – tette hozzá Laporta.

Kiemelte a fiatalok szerepét is: elmondása szerint olyan együttest szeretnének felépíteni, aminek nem csak jelenje, hanem jövője is lesz. Bizakodóak a klubnál, mivel Pedri és Ansu Fati is hamar beépült a felnőttek közé.

 

2023.01.29 20:43:02

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A brazil szélső egymaga mesterhármast lőhetett volna, de Alex Remiro pazar napot fogott ki.

2023.01.27 23:23:53

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Tovább folytatódott a gránátvörös-kékek győzelmi sorozata.

2023.01.26 20:44:31

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Ismét hátrányba került az Ancelotti-csapat, de segítettek a cserék: a legjobb négy között a hazai kupában a Real.

2023.01.25 20:46:02

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

A tartalékos Sociedad emberhátrányban sem adta fel, és két óriási helyzete is volt a második félidőben.

2023.01.22 14:20:30

Spanyol labdarúgás nemzetisport.hu

Benzema és Kroos egy-egy gólja szállította a Real Madrid újabb bajnoki győzelmét.