K. Zs. 2020.08.18 13:24 Frissítve: 2020.08.19 01:39

Barcelona: felgyorsulni látszanak az események Koeman-ügyben

Ronald Koeman a holland labdarúgó-szövetség zeisti főhadiszállásán tárgyal arról, hogy elhagyja hazája válogatottjának szövetségi kapitányi posztját – írja hivatalos honlapján a holland közszolgálati televízió.

Ronald Koeman (Fotó: AFP)

 

Mint beszámoltunk róla, a Barcelonánál Ronald Koeman az első számú vezetőedző-jelölt a hétfőn menesztett Quique Setién helyére.

„Igen, szeretnék a Barcelona vezetőedzője lenni – idézi a nos.nl a kedd déli órákban Zeistbe érkezvén röviden megszólaló Ronald Koemant. – Amíg azonban nincs aláírás a megfelelő papírokon, semmi sem tekinthető véglegesnek. Addig nem tudok semmi konkrétat mondani. Még ha akarnék, akkor sem.”

A holland forrás emlékeztet: Óscar Grau, az FC Barcelona vezérigazgatója a spanyol Esport3-nak hétfőn elismerte, hogy a klub tárgyalódelegációja Hollandiában járt Koemannál, ezt is figyelembe véve – fogalmaz az NOS – nincs kétség afelől, hogy Koeman távozik a válogatottól.

Koeman kapitányi szerződésében állítólag szerepel egy záradék, amely szerint hiába köti őt érvényes megállapodás a holland válogatotthoz, a 2020-as Európa-bajnokság után távozhat, ha a Barcelona hívja – természetesen lelépési díj ellenében. Az eredeti menetrend szerint az Eb már befejeződött volna, nagy kérdés, hogy a koronavírus-járvány miatti halasztás mennyiben befolyásolja a megállapodásban foglaltakat.

A De Telegraaf úgy tudja, hogy Koeman – aki a hétvégén telefonon hosszan egyeztetett Josep Maria Bartomeu barcelonai klubelnökkel – mindenben megegyezett a katalán klubbal, amely gyorsan szeretné őt a vezetőedzői székben látni, ezért gyors megállapodásra törekszik a holland szövetséggel. Koemant várhatóan 24 órán belül kinevezik, és két évre szóló szerződést ír alá, hosszabbítási opcióval.

Többször beszámoltunk róla, hogy az 1989 és 1995 között a Barcelonában futballozó Koemant a katalánok már télen is megkeresték, ám akkor ő még nemet mondott, mert bár a kihívást akkor is vonzónak találta, elfogadása előtt szeretett volna kapitányként is részt venni egy Európa-bajnokságon.

Akad olyan forrás is, amely szerint már meg is van Koeman első leendő barcelonai igazolása: az Ajax holland válogatott középpályása, a 23 éves Donny van de Beek.

2021.05.22 17:41:24

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

A hazaiak cserejátékosa aztán a 90. percben ziccert rontott, amivel elvette az aranyérmet a Real Madridtól.

2021.05.22 16:57:01

Spanyol labdarúgás R. P.

A királyi gárda megfordította a Villarreal elleni csatát, de az Atlético győzelme miatt csak a második lett.

2021.05.22 16:27:08

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

Nem játszottak jól a katalánok, de a hajrában szerzett találattal bebiztosították a harmadik helyüket.

2021.05.16 18:23:21

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nacho nagyon fontos gólt szerzett, ez döntött a rangadón, de nincs a saját kezében a sorsa a címvédőnek.

2021.05.16 17:13:11

Spanyol labdarúgás BALÁZS DÁVID KÁROLY

A Barcelona lemondhat a bajnoki címről, mi több, a harmadik helyért is meg kell küzdenie az utolsó fordulóban.