K. Zs. 2020.06.06 21:31 Frissítve: 2020.06.07 03:22

Barcelona: Mindenki tudja, hogy erről álmodom – R. Koeman

Többször hírbe hozták már Ronald Koemant, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát a Barcelona vezetőedzői posztjával, tavasszal nyilatkozott is erről. Most a Catalunya Radio ismét megszólaltatta őt, és egy kicsivel többet árult el a szándékairól.

Ronald Koeman a holland válogatott egyik tavalyi Eb-selejtezőjén (Fotó: AFP)

 

A holland szakember tavasszal elismerte, hogy Ernesto Valverde januári elbocsátásakor megkereste őt a Barcelona, de akkor köszönettel visszautasította az ajánlatot – azonban most nyilvánosan is egyértelművé tette, hogy nem véglegesen.

„Mindenki tudja, hogy ez az álmaim egyike – válaszolta Ronald Koeman a barcelonai vezetőedzői posztra vonatkozó kérdésre. – Remélem, hogy még egyszer megadatik számomra ez a lehetőség. Nem tudhatjuk persze, mit hoz a jövő, hogyan alakul a karrierem, ám az például biztos, hogy a Barcelona irányításához nagyon-nagyon sok edzői tapasztalat kell.”

A Barcelonát játékosként (1989–95) és pályaedzőként (1998–2000) is szolgáló Ronald Koeman a közeljövőben kizárólag a holland válogatottra akar összpontosítani.

„A holland szövetséggel megbeszéltem a dolgot. Még két évig szól a szerződésem a válogatottal, és ki akarom tölteni, még ha a koronavírus-járvány összekuszálta is a szálakat. Nemcsak a futballisták, hanem az edzők számára is elengedhetetlen, hogy megméressék magukat nagy tornán. Ami a szerződésemet illeti, van benne egy pont, amelyik lehetővé teszi a távozásomat az Európa-bajnokság után, de ezekben a napokban számomra nem ez a legfontosabb.”

Mint beszámoltunk róla, Koeman néhány héttel ezelőtt szívproblémákkal kórházba került.

„Eltelt egy hónap azóta, és jól érzem magam. A múlt héten voltam kardiológiai felülvizsgálaton, az orvosom a lelkemre kötötte, vigyázzak magamra, a lényeg azonban az, hogy mindent rendben találtak” – nyugtatta meg katalán rajongóit a holland sportember.

2020.07.02 13:21:13

Spanyol labdarúgás H. D.

A királyi gárda előnye négy pontra nőtt az Atlético Madrid ellen botló Barcelona előtt.

2020.06.30 21:13:39

Spanyol labdarúgás T. D.

Három gól is tizenegyesből született, Saúl Níguez duplázott, Messi panenkázott, Diego Costa öngólt vétett.

2020.06.28 16:55:46

Spanyol labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Kihasználta a Barca botlását a madridi csapat, Benzema fantasztikus gólpasszt adott az Espanyol otthonában.

2020.06.24 13:11:45

Spanyol labdarúgás T. D.

A Mallorca mindvégig próbálkozott, de ez is kevés volt a bajnoki címre törő fővárosiak ellen.

2020.06.23 10:18:16

Spanyol labdarúgás T. D.

A Barca több mint két év után ismét legyőzte a baszkokat • A Real meccséig biztosan pontelőnyben a katalánok.