Barcelona: „Gratulálok” – Xavi, Ronaldinho és Puyol is üzent Messinek

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.03.16. 19:37
null
Messi beállította Xavi klubrekordját (Fotó: Getty Images)
Lionel Messi az Huescával szemben 4–1-re megnyert spanyol bajnoki találkozón a 767. tétmérkőzését játszotta az FC Barcelonában, ezzel utolérte a klub mindenkori szereplési rangsorának élén Xavit. A rekordbeállítás alkalmából korábbi és jelenlegi csapattársai videoüzenet formájában köszöntötték a hatszoros aranylabdás argentin sztárt.


Carles Puyol, Neymar, Andrés Iniesta, Deco, Luis Suárez, Ronaldinho, Dani Alves, Javier Mascherano, és a sort még lehetne folytatni… Számos korábbi csapattársa üzent Messinek a 767. barcelonai tétmeccse alkalmából. Mindannyian gratuláltak az argentinnak, hogy beállította Xavi csúcsát, és a legtöbben azt is kifejezték, élmény volt számukra Messivel egy csapatban futballozni.

„Ki hitte volna ezt, amikor tizenkét évesek voltunk?!” – tette fel a költői kérdést Cesc Fabregas, aki már az FC Barcelona utánpótlásbázisán, a La Masián is együtt játszott Messivel. Seydou Keita – aki 2008 és 2012 között volt a katalán klub játékosa – így fogalmazott: „Az emberek mindig futballistaként beszélnek rólad, de számomra te vagy a valaha volt egyik legkedvesebb ember, akivel megoszthattam az öltözőt.”

A gratulációk sora Xavi üzenetével zárul, aki jelenleg a katari al-Szadd vezetőedzője, de idővel akár előfordulhat, hogy Messi egyszer még a játékosa lesz a Barcánál: „Megtiszteltetés számomra, hogy te döntöd meg a rekordomat. Arra bátorítalak, harcolj tovább, hogy még sok-sok meccsed és idényed legyen a Barcában, és a történet folytatódjon. Gratulálok!”

Messi egyébként két látványos góllal és egy gólpasszal zárta a Huesca elleni mérkőzést (4–1).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik