Barcelona: egy hónapra kidőlt a holland kulcsember – sajtóhír

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.12.09. 22:15
null
A Bayern München elleni mérkőzésen sérült meg Memphis Depay (Fotó: AFP)
Kénytelen egy hónapot kihagyni Memphis Depay a spanyol As információi szerint, miután megsérült a bal hátsó combizma, valamint az értesülés szerint Jordi Alba sem léphet pályára ebben az évben már.

 

A holland támadó és a spanyol védő sérüléséről csütörtök este számolt be a katalán klub a hivatalos honlapján.

Kölcsönben bizonyíthat

A hivatalos oldalán jelentette be a Barcelona, hogy kölcsönadta a Granadának a B-csapat 22 esztendős szélsőjét, Álex Colladót.

A futballista 83 mérkőzésen léphetett eddig pályára, 18 gólt szerzett. Az első csapatban is bemutatkozhatott, még a 2018–2019-es idényben a Celta Vigo otthonában.

A klub a hírek szerint már nyáron kölcsönadta volna a futballistát, ami miatt sem az első, sem a második csapat keretébe nem regisztrálták. Ez az oka annak, hogy Collado ebben az idényben még nem játszhatott egy percet sem.

Jordi Alba kezdőként lépett pályára a Bayern München elleni sorsdöntő, 3–0-s vereséggel végződő Bajnokok Ligája-mérkőzésen, azonban a 31. percben le kellett cserélni, a helyére Óscar Mingueza állt be. Memphis Depay végigjátszotta a találkozót, de azt követően fájdalmakra panaszkodott.

A közlemény szerint a spanyol hátvédnek a jobb hátsó, míg a támadónak a bal hátsó combizma sérült meg. Az As értesülései szerint ebben az évben már egyikük sem léphet már pályára, Depaynak körülbelül egy hónapot kell kihagynia.

Memphis Depay ebben az idényben 20 alkalommal lépett pályára – mindig kezdőként – a Barcelonában, s összesen nyolc gólt szerzett, mindet a bajnokságban. Jordi Alba 16 alkalommal kapott lehetőséget: 11-szer a La Ligában, ötször pedig a Bajnokok Ligájában számítottak rá.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik