Barcelona: csőstül jön a baj, a korábbi edző perli a klubot

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2020.09.17. 20:28
null
Setién kiáll az igazáért (Fotó: AFP)
Ha nem lenne elég felfordulás az FC Barcelona körül, itt az újabb kínos ügy: Quique Setién, a csapat előző vezetőedzője perli a klubot.


Setién Eder Sarabia és Fran Soto edzőkkel, valamint Jon Pascua kapusedzővel közös közleményben tiltakozik az ellen, ahogyan a Barcelona kezelte a távozásukat. Mint ismert, az előző szakvezetést augusztusban váltották le a klub elöljárói.

„A Barcelona vezetőségének egyhavi teljes csendje és számos kérésünk után sem kaptuk meg az első hivatalos tájékoztatást a klubtól egészen szerdáig. Ez a közlemény egyértelművé teszi, hogy a vezetőségnek nem áll szándékában teljesíteni a január 14-én aláírt munkaszerződésekben vállaltakat.

Az én esetemben
(Quique Setién – a szerző) a klub és az elnök nagy nyilvánosság előtt bejelentette a menesztésemet augusztus 17-én. Azonban csak szeptember 16-án – amely majdnem egy hónapos késést jelent – jött meg az első hivatalos értesítés a menesztésemről, bármilyen megegyezés nélkül. A szakmai stáb többi tagjának tekintetében – nagy meglepetésünkre – szintén ekkor érkezett meg az értesítés, miszerint jelentős áthelyezésre számíthatnak a klubnál.

A fentieket figyelembe véve úgy éreztük, a szerződésünk ügyének megoldását ügyvédeink kezébe kell tennünk, hogy megtegyük a megfelelő jogi lépéseket. Mindezt a saját jogaink és a Barcelonával kötött megállapodásunkban szereplő feltételek védelmében tesszük.”

A közlemény megerősíti a szerdai spanyol sajtóhíreket, melyek szerint az új edző, Ronald Koeman nem ülhet le a kispadra hivatalos meccsen, mivel a Barca nem állapodott meg elődjével a kontraktus felbontásáról.

Card

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik