Barcelona: már nem Setién a vezetőedző – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.08.17. 20:17
null
Már nem Quique Setién az FC Barcelona vezetőedzője (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) szereplő FC Barcelona a hivatalos honlapján erősítette meg, hogy már nem Quique Setién az együttes vezetőedzője.

 

A 61 éves szakember januárban Ernesto Valverdét váltotta a kispadon, irányításával azonban a gárda csak második lett a spanyol bajnokságban, majd a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében péntek este megsemmisítő, 8–2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentől. Ekkora pofont 1946 óta nem kapott az együttes. Quique Setién összességében 25 mérkőzésen irányította a katalán sztárcsapatot, 16 győzelem mellett 4 döntetlen és 5 vereség a mérlege.

A klub vezetősége hétfőn rendkívüli ülést tartott, amely után bejelentette, hogy Setién távozik a gárda kispadjáról. Noha a gránátvörös-kékek a közleményben nem tesznek említést arról, hogy ki lesz Setién utódja, a sportsajtó egybehangzóan a Barca korábbi legendás védőjét, a holland válogatottat jelenleg irányító Ronald Koemant várja a posztra. Egybehangzó sajtóértesülések szerint a katalán alakulat még a héten bejelenti az 57 éves tréner érkezését.

A Barca a témával kapcsolatban annyit ír, hogy az új vezetőedző személyét a napokban felfedik.

„Setién elküldése az első, nagyobb volumenű döntés az első csapatot érintő jelentős átszervezés során” – olvasható.

A Barcelona nem sokkal később azt is bejelentette, hogy a következő elnökválasztást jövő márciusban tartják meg.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik