Barca: tíz edző egy csapatban, Guardiola Mourinho karja alatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.22. 21:08
Igazi futballgyöngyszemre bukkant a Marca című spanyol sportnapilap, és ehhez nem is kellett mást tennie, mint előszednie az 1996–1997-es szezonból azt a képet, amelyen a Barcelona labdarúgócsapata az Atlético Madrid elleni Spanyol Szuperkupa-győzelmet ünnepli. A katalán csapathoz tartozók közül nem kevesebb mint tíz ember(!) dolgozik jelenleg edzőként a futballban, méghozzá jegyzett szinten.
Tíz edző egy csapatképen (Fotó: marca.com)
Tíz edző egy csapatképen (Fotó: marca.com)

 

Kilencen akkor a játékoskerethez tartoztak – Luis Enrique (Barca), Guardiola (Bayern), Blanc (PSG), Lopetegui (Porto), Pizzi (Valencia), Celades (spanyol U21), Ferrer (Córdoba), Sergi (Recreativo Huelva), Abelardo (Sporting Gijón) –, míg José Mourinho (Chelsea) a Bobby Robson által vezetett szakmai stábot erősítette. Külön élmény, hogy ahogy a felszabadultan ünneplő Mourinho a kép jobb szélén éppen azt a Guardiolát karolja át, aki már akkor sem tudta átadni magát a felhőtlen boldogságnak, míg edzőként megannyi nagy csatában mérhette már össze magát a portugál kollégával.

Hriszto Sztoicskov, José Mari Bakero és Óscar (utóbbi kettő nincs a képen) ugyancsak dolgozhatott már abból a Barca-keretből edzőként.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik