Barca: már az edzője is elismerte a brazil érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.14. 10:22
Már Luiz Felipe Scolari, a kínai Kuangcsou Evergrande labdarúgócsapatának vezetőedzője sem tagadja: Paulinho a Barcelonánál folytatja pályafutását.

Noha az elmúlt napokban a média nyílt titokként kezelte a brazil középpályás klubváltását, az érintettek mélyen hallgattak a transzfert illetően.

Most azonban Luiz Felipe Scolari, Paulinho vezetőedzője, valamint a játékos csapattársa is elárulta, a 29 esztendős középpályás valóban távozik.

„Paulinho kiváló futballista, olyan, aki a klubjaiban és a válogatottban is fantasztikus eredményeket ért el – idézi Scolarit a Marca. – Az általa képviselt minőséget bizonyítja az is, hogy a Barcelona mennyit fizet érte. A legjobbakat kívánjuk Paulinhónak.”

Cseng Cse, a Kuangcsou Evergrande csapatkapitánya is szomorúan konstatálta Paulinho távozását.

„A gárda elveszítette egy kulcsemberét. A játékstílusunkat és a felállásunkat nagyban befolyásolja ez a váltás, mivel nem lehetséges, hogy a bajnokság ezen szakaszában pótoljuk őt. Mindenesetre én is szeretnék sok sikert kívánni Paulinhónak, az pedig, hogy a kínai élvonalból egy ilyen klubhoz megy, a labdarúgásunk számára pozitívan hat.”

A 41-szeres brazil válogatott Paulinho szerződtetése már a nyár elején is szóba került a Barcelonánál, ám akkor úgy tűnt, hogy Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke (!) megvétózza a transzfert. Azóta a katalánok körbenéztek a piacon, de mivel nem találtak jobb megoldást – és Marco Verrattit sem sikerült megszerezniük –, ismét a Konföderációs Kupa-győztes futballista felé fordult a figyelmük.

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Barcelona kifizeti a Paulinho szerződésében szereplő 40 millió eurós kivásárlási árat a Kuangcsou Evergrandénak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik