Atlético Madrid: Griezmann a nyáron távozik – hivatalos

Vágólapra másolva!
2019.05.14. 22:27
null
Antoine Griezmann öt év után búcsút int az Atlético Madridnak (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid a hivatalos Twitter-oldalán tudatta, hogy Antoine Griezmann a következő idényt már nem a klub labdarúgójaként kezdi meg. A világbajnok francia támadó minden bizonnyal az FC Barcelonánál folytatja a pályafutását.

A 28 éves futballistát már tavaly is szerette volna megszerezni az FC Barcelona, ő azonban egy 45 perces, a Döntés címet viselő dokumentumfilm keretein belül jelentette be, hogy marad a fővárosban.

Griezmann ezt követően 2023-ig meghosszabbította a szerződését, kivásárlási árát 200 millió euróban (65 milliárd forintban) határozták meg, ám a megállapodás tartalmaz egy olyan záradékot, mely szerint ez az összeg 2019. július 1-től 120 millió euróra (más források szerint 125-re) módosul, melyet a Barca már hajlandó kifizetni. Az Atlético ebből 96 millió eurót kap kézhez, a fennmaradó 24 millió a játékos korábbi klubját, a Real Sociedadot illeti.

„Miután beszéltem Diego Simeonéval, Miguel Ángellel (az Atlético sportigazgatója – a szerző) és az irodában dolgozókkal, szerettem volna a szurkolókhoz is szólni, akiktől oly sok szeretetet kaptam. Úgy döntöttem, hogy elérkezett az idő a távozásra, új dolgokat, nehezebb kihívásokat akarok megtapasztalni, ezt érzem és erre van szükségem. Öt csodálatos évet töltöttem el itt, ezzel a klubbal nyertem meg az első nagyobb trófeáimat. Nagyon fontos szakasza volt a pályafutásomnak. Élveztem az itt eltöltött esztendőket, mindent kiadtam magamból a pályán, próbáltam örömöt szerezni a Metropolitanóba kilátogató, és a minket idegenbe elkísérő drukkereknek. Kizárólag hálával tartozom nektek” – búcsúzott Griezmann, aki egyelőre nem nevezte meg a következő csapatát.

A francia támadó 2014 nyarán szerződött az Atlético Madridhoz, mellyel Európa-ligát, európai és spanyol Szuperkupát nyert. A klub színeiben 256 tétmeccsen 133 gólt és 50 gólpasszt jegyző futballistának a hétvégi, Levante elleni bajnoki lesz az utolsó mérkőzése az Atléticóban, amelynek kerete jócskán gyengül a nyáron: az ugyancsak világbajnok Lucas Hernández a Bayern Münchenhez igazol, kilenc év után bejelentette a távozását az uruguayi csapatkapitány, Diego Godín is, emellett minden bizonnyal Juanfran is elhagyja a klubot.




Griezmann búcsúja

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik