Megvan, hány meccsre tiltották el Bellinghamet

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 12:44
Jude Bellinghamre kétmeccses eltiltás vár (Fotó: Getty Images)
Jude Bellinghamet, a Real Madrid angol támadóját két bajnokira tiltotta el a fegyelmi bizottság, amiért a Valencia elleni mérkőzés után a játékvezetővel kiabált.

Ahogy arról beszámoltunk, Jesús Gil Manzano akkor fújta le a Valencia–Real Madrid 2–2-es eredménnyel záruló találkozót, amikor Jude Bellingham épp kapura fejelt. A fejesből gól lett, de már a lefújást követően, így maradt a döntetlen. Bellingham – több madridi játékossal együtt – számonkérte a bírót, az angol játékos ezt mondta Manzanónak a mérkőzést követően: „Ez egy kib....tt gól volt, a labda a levegőben volt. Mi a f.sz ez?”

A játékvezető felmutatta Bellinghamnek a piros lapot, Bellingham maga is elismerte, hogy kimondta ezeket a szavakat. A piros lap eltiltást is von maga után, a Real Madrid ennek kapcsán fellebbezett, állítva, az angol játékos nem sértegette Gil Manzanót.

A fellebezés nem érte el a célját, a Spanyol Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága szerdán két mérkőzésre szóló eltiltást szabott ki Bellinghamre, a két meccs aszabályok szerint a legkevesebb, ami a szabálysértésért kiszabható. Így a fiatal angol kihagyja a Celta Vigo elleni hazai, valamint az Osasuna elleni idegenbeli találkozót. A klubnak tovább 700 eurós bírságot kell fizetnie, míg Bellinghamnek 600 eurót.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik