Király-kupa: a vártnál nehezebben, de hozta a kötelezőt az Atlético Madrid

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2024.01.06. 17:56
null
Az Atlético Madrid nyert a Lugo otthonában és ott van a legjobb 16 között (Fotó: Getty Images)
A harmadosztályú Lugo ugyan először még egyenlített, de az Atlético Madrid a második félidőben magasabb fokozatba kapcsolt, és 3–1-es győzelmével továbbjutott a spanyol Király-kupa legjobb 16 csapata közé. A Getafe a 87. percben szerzett góllal jutott tovább az Espanyol ellen, míg a Girona két gólt lőve győzte le az Elchét.

 

Az Atlético Madrid a legjobb 32 között csatlakozott a spanyol Király-kupa küzdelmeihez. Diego Simeone több kulcsjátékosát is pihentette, így például nem volt a kezdőcsapat tagja Antoine Griezmann vagy a hétközi spanyol bajnoki fordulóban a Girona ellen triplázó Álvaro Morata sem.

Ennek ellenére remekül kezdtek a „matracosok” a harmadosztályú Lugo otthonában: Javi Galán tette középre a labdát az érkező Ángel Correához, aki az ötösön belülről a kapuba talált a 2. percben. Bő tíz perccel később Memphis Depay előtt adódott lehetőség, a holland játékos azonban éles szögből a rövid sarok mellé lőtt.

Ezt követően viszont a hazaiak percei következtek. Előbb José Giméneznek kellett a gólvonalról tisztáznia, majd öt perccel később Leandro Antonetti indult meg. A Puerto Ricó-i csatár elfektette védőjét, majd laposan a kapu bal alsó sarkába talált.

A szünetben beállt Rodrigo de Paul, Griezmann és Koke, ami meg is hozta az eredményt az Atlético számára. A 66. percben Depay vette át a labdát a tizenhatoson belül, majd lecselezte védőjét és a jobb alsó sarokba lőtt. Néhány perccel később Depay újabb gólt szerzett, a holland ezúttal Marcos Llorente visszapasszát követően kapásból volt eredményes.

A hajrára Depay helyére Morata állt be, aki ezúttal kapufáig jutott. Az Atlético Madrid 3–1-re nyert és továbbjutott a legjobb 16 közé.

A másik délutáni találkozón a Getafe Luis Milla 87. percben szerzett góljával győzte le a másodosztályú Espanyolt.

A másodosztályú Elche az élvonal meglepetéscsapatát, a Gironát fogadta. Az első lehetőség a hazaik előtt adódott, Martin Juan Carlos tornázta ki John Donald léc alá tartó lövését a 23. percben. Nem sokkal később megsérült Eric Garcia, akit Daley Blind váltott. A 33 éves holland pedig jókor volt jó helyen. John Solís csúsztatta meg a Girona szögletét, a hosszú oldalon pedig egyedül Blind érkezett és közelről a kapuba kotorta a labdát.

A második félidőben is mindkét csapat dolgozott ki veszélyes helyzetet, de gólt ezúttal is a katalán csapat lőtt. Portu ugratta ki a leshatáron álló Yan Coutot, aki egy átvétel után kilőtte a kapu jobb alsó sarkát a 67. percben. A folytatásban az eredmény már nem változott, a Girona 2–0-s győzelemmel vívta ki a továbbjutást.

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
A LEGJOBB 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Lugo (III.)–Atlético Madrid 1–3
(Antonetti 39., ill. Á. Correa 2., Depay 66., 74.)
Espanyol (II.)–Getafe 0–1 (Luis Milla 87.)
Elche (II.)–Girona 0–2 (Blind 37., Couto 67.)

KÉSŐBB
19.00: Huesca (II.)–Rayo Vallecano
20.00: Alavés–Real Betis
21.30: Arandina (IV.)–Real Madrid (Tv: Sport2)

VASÁRNAP JÁTSSZÁK
12.00: Amorebieta (II.)–Celta Vigo
12.00: Burgos (II.)–Mallorca
16.00: Castellón (III.)–Osasuna
16.00: Ferrol (II.)–Sevilla
18.00: Unionistas (III.)–Villarreal
19.00: Cartagena (II.)–Valencia
19.00: Eibar (II.)–Athletic Bilbao
21.00: Barbastro (IV.)–Barcelona (Tv: Sport2)
21.00: Málaga (III.)–Real Sociedad
22.00: Tenerife (II.)–Las Palmas

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik