Király-kupa: A Real Madridot nagyon nehéz legyőzni – Simeone

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.19. 10:50
Mindkét vezetőedző büszke volt csapata produkciójára (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Atlético Madrid jutott be a labdarúgó Király-kupa negyeddöntőjébe, miután hazai pályán 4–2-re megnyerte a Real Madrid elleni városi rangadót. Lássuk, hogyan értékelték a történteket a mérkőzés főszereplői!

„Bejutottunk a legjobb nyolc közé, és ez egy olyan dolog, amit nem lehet nem szívvel csinálni. A fiúk mindent megtettek, mi jól értelmeztük, a hosszabbításban pedig egyértelműen jobbak voltunk. Végső soron megérdemelt sikert arattunk, és ez nagyon sokat jelent az embereknek fogalmazott a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Diego Simeone, az Atlético Madrid mestere. – A Real Madrid a Manchester City mellett a világ legjobb csapata, így ellene nagyon nehéz nyerni, de mi mindenki ellen igyekszünk a legjobbat nyújtani. A Realnak kivételesen jó eszköztára van, így nagyon ritkán szenved vereséget. (...) Ha három-kettőre nyertünk volna, akkor arról beszélt volna mindenki, hogy Hermoso egyedül fejelhetett a kapura, vagy hogy Griezmann könnyű gólt szerzett, és hogy csak egy egyéni hiba miatt szereztük meg a harmadik gólt. Így viszont a csapatom erőfeszítéseire fognak emlékezni az emberek.”

A lélektani szempontból kulcsfontosságúnak bizonyuló harmadik Atlético-gólt szerző Antoine Griezmann szerint a piros-fehéreket nem az elveszített Szuperkupa-elődöntő miatti revans vágya fűtötte a csütörtök esti meccsen.

„Ez a csapat folyamatosan támad és harcol, a védelem pedig remek munkát végzett a mai meccsen. A végén sikerült megszerezni a negyedik gólt is, amely megnyugtatott bennünket. Nagy győzelmet arattunk, de ezt a továbbiakban is így kell folytatnunk, különben mindez semmit nem ér. (...) Ez nem a revansról szól. Egészen egyszerűen csak meg akarjuk nyerni a kupát, mivel már régóta nem volt erre példa. A meccshangulat csodálatos volt, szárnyakat adott a csapatnak, mi pedig egy emlékezetes mérkőzést játszottunk” mondta a francia csatár.

A Real Madrid trénere, Carlo Ancelotti pozitívan értékelt a hosszabbításban elbukott nyolcaddöntő után.

Nem egyszerű feladat ezt a meccset értékelni. Jól játszottunk, a végsőkig küzdöttünk és kétszer is egyenlítettünk. Emellett számos helyzetet kidolgoztunk, volt két kapufánk és egy meg nem adott gólunk is. Azért kaptunk ki, mert nagy kockázatokat vállaltunk, a labdavesztéseinket pedig keményen megbüntette az ellenfél. Ennél többre ma nem telt – mondta az olasz szakember. –  Az Atlético hozzánk hasonlóan óriási erőfeszítéseket tett, s igazából egyik csapat sem érdemelt vereséget ezen a meccsen. Mi mindent beleadtunk, nincs mit felrónom a srácoknak. (...) A fókusz most a pihenésen van, mert vasárnap nyernünk kell a bajnokságban.” 

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Atlético Madrid–Real Madrid 4–2 (1–1) – h. u.
Madrid, Civitas Metropolitano. Vezette: Cuadra Fernández
Atlético: Oblak – José Giménez, Witsel, Mario Hermoso – M. Llorente (Pablo Barrios, 99.),  De Paul (Azpilicueta, 106., Szavics, 116.), Koke, Saúl (Nahuel Molina, 56.), Lino (R. Riquelme, 90+2.) – Álvaro Morata (Depay, 99.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Rüdiger, Nacho (Ceballos, 106.), F. Mendy (Brahim Díaz, 68.) – Valverde (Tchouaméni, 74.), Camavinga (Fran García, 106.), Modric (Kroos, 68.) – Bellingham – Rodrygo (Joselu, 80.), Vinícius Júnior. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
Gólszerző: Lino (38.), Álvaro Morata (57.), Griezmann (100.), R. Riquelme (118.), ill. Oblak (45+1. – öngól), Joselu (83.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik