Spanyolország: az FTC korábbi támadója lett a másodosztály legjobbja

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.11.07. 14:48
null
Uzuni lett az előző idény legjobbja a spanyol másodosztályban (Fotó: Granada CF/Twitter)
A Ferencvárosi TC korábbi támadóját, az albán Myrto Uzunit választotta a 2022–2023-as idény legjobb labdarúgójának a spanyol másodosztályban (La Liga 2) a Spanyol Labdarúgók Szövetsége – számolt be róla az élvonalba aranyérmesként visszajutó Granada honlapja.

 

A Spanyol Labdarúgók Szövetsége – amely nem egyezik a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetséggel – második alkalommal tartott gálát a madridi Real Kaszinóban, ahol a 2022–2023-as idény legjobbjait díjazta a többi labdarúgó szavazatai alapján.

Az eseményen többek között bajnokságok szerint a legjobb női és férfi gólszerzőket, a legkevesebb gólt kapó kapusokat és az első- és másodosztály legjobbjait is elismerték, de az év sportgesztusát és két karriert is díjaztak.

Az első osztály legjobb labdarúgójának a férfiaknál és a nőknél is Real Madrid-labdarúgót választottak, előbbieknél Vinícius Júnior, utóbbiaknál Caroline Weir győzött. A másodosztályban két Granada-játékos vehette át a díjat, hiszen a nőknél Pamela González, a férfiaknál a korábbi ferencvárosi, Myrto Uzuni lett a legjobb. Az albán támadó az előző idényben 38 bajnokin 23 góllal és öt gólpasszal járult hozzá ahhoz, hogy a Granada első helyezettként jusson vissza az élvonalba.

Az eseményen az Év Sportgesztusának járó Manuel Esteo-díjat a Córdoba CF orvosi csapata érdemelte ki, akik az előző idényben megmentették a mérkőzés közben szívmegállást szenvedő Dragisa Gudelj életét, míg a Sportkarrier-díjat a világbajnokságot megnyerő spanyol női labdarúgó-válogatott és David Silva, a Valencia, az Eibar, a Celta Vigo, a Manchester City és a Real Sociedad nyáron visszavonult korábbi labdarúgója vehette át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik