Piqué szerint a Real Madrid BL-sikerére senki sem emlékszik majd

SMAHULYA ÁDÁMSMAHULYA ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2023.11.08. 17:08
null
Gerard Piqué a RAC 1-nek adott interjút (Fotó: Getty Images, archív)
A RAC 1-nek adott interjút Gerard Piqué, aki több aktuális kérdésről, így egykori labdarúgóklubjáról, a Barcelonáról, korábbi csapattársáról, Xaviról, a visszavonulásáról, és a Real Madridról is elmondta a véleményét. A tavaly év végén visszavonuló világ- és Európa-bajnok védő ezúttal is elég keményen fogalmazott, és természetesen nem bírta ki anélkül, hogy odaszúrjon kicsit a nagy rivális Real Madridnak.

 

„A Real Madrid többé-kevésbé ugyanolyan, mint régebben – kezdte Piqué. – Különösebb erőfeszítés nélkül is nyerik a meccseket, és februárban szokás szerint minden fontos sorozatban versenyben lesznek. Ők nyerték meg a legtöbbször a Bajnokok Ligáját, de ebből a szempontból teljesen más a két klub felfogása. A Barcelonánál az a cél, hogy ha nyerünk, akkor örökké emlékezzenek az emberek a sikerre. A Josep Guardiola által irányított csapat úgy maradt meg az emberekben, mint a futballtörténelem legjobb együttese. Ehhez képest a Real Madrid legutóbbi BL-diadala hatalmas csoda volt, bravúr volt az, ahogy megnyerték a sorozatot, mégsem emlékszik majd rá senki. Egy győzelem a sok közül. A Barcelonánál mindig nagyok voltak az elvárások. Madridban tudnak örülni annak, ha a kilencvenkettedik percben nyer a csapat az Aneotában, a Barcánál viszont ez önmagában kevés, a jó játék legalább ennyire fontos. Ez pedig pluszterhet rak a játékosokra és az edzőkre, de ehhez idővel hozzászokik az ember.”

Maradjunk abban, hogy azért elég sokan emlékeznek a királyiak nagyszerű menetelésére a 2021–2022-es idényből, de Piqué elfogultsága mellett azt is érdemes hozzátenni, hogy Vinícius Júniorról és Jude Bellinghamről is elismerően nyilatkozott.

De nyilvánvalóan szóba került egykori csapattársa, a Barcelonát jelenleg irányító Xavi, valamint az úgynevezett Negreira-ügy. Utóbbinak röviden az a lényege, hogy a katalán klubot vesztegetéssel vádolják, mivel éveken keresztül fizetett a Katalán Labdarúgó-szövetség játékvezetői bizottság alelnökének, José María Enríquez Negreirának.

„Nem túl szerencsés erről nyilatkozni, miközben zajlik a nyomozás, de ijesztő, mennyien gondolják azt, hogy a játékvezetői segítség miatt nyertünk annyi mindent – folytatta. – Ezzel próbálják eltorzítani a történelmet és bemocskolni az eredményeinket. A valóság pedig az, hogy annyival jobbak voltunk, hogy egyetlen bíró sem tudott volna segíteni. A mérkőzéseink többségét fölényesen nyertük meg. Az országban sokkal több a Real Madrid-szurkoló, és próbálnak problémát okozni, de nem szabad belemennünk ezekbe a harcokba. Inkább magunkkal kell foglalkoznunk. Biztos vagyok benne, hogy van az ügyre normális magyarázat. Ami a mostani Barcelonát illeti, türelemre van szükség. Nem tudok Xavinál alkalmasabb embert a csapat élére. Gyerekkora óta ismeri a klubot, pontosan tudja, mire van szükség, mik az elvárások. Egyébként amióta eljöttem a klubtól, nem beszéltünk egymással. Illetve de, egyszer, amikor a bajnoki cím megnyerése után meghívott, hogy ünnepeljek velük. Én azonban nem éreztem, hogy ott lenne a helyem.”

Végül szóba került a 2022-es év is, amikor különváltak az útjai Shakirával, és a profi futballtól is visszavonult.

„Tavaly elég sok minden történt velem, a válás, a visszavonulás... De ha folyamatosan azzal foglalkoztam volna, mit mondanak az emberek, akkor már rég bezárkóztam volna egy kis szobába vagy kiugrottam volna a hatodikról. Egyszerűen nem foglalkozom ezekkel a kritikákkal. Mit kellett volna tennem? Minden esetben cáfolni azokat a hazugságokat, amik rólam megjelentek? Az emberek úgy mondanak véleményt, hogy a tíz százalékát sem tudják az igazságnak. De ez a magánéletem, ami nem tartozik másra. Ugyanilyen káros az is, amikor állandóan dicsérnek és bálványoznak, miközben nem is ismernek, ez is a cirkusz része. Mentálisan erősnek kell lenni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik