Atlético: szenzáció a láthatáron – a Galatasaray szerződtetné Joao Félixet

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.06.09. 13:30
null
Úgy tűnik, a topcsapatok nem állnak sorba Joao Félixért (Fotó: Getty Images)
A spanyol As értesülései szerint a török Galatasaray élénken érdeklődik az Atlético Madrid sztárja, Joao Félix iránt. Őrült transzfernek tűnik, de…


Az Atlético Madrid 2019-ben több mint 127 millió eurót fizetett a Benficának Joao Félix játékjogáért, de a portugál támadó azóta sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Túlzás lenne azt állítani, hogy megbukott, voltak egészen jó időszakai, kiváltképp meccsei a klubnál, bajnoki címet is nyert, de játékstílusa sosem illeszkedett igazán ahhoz a játékhoz, amit a csapat vezetőedzője, Diego Simeone kitalált.

Őszre olyannyira elmérgesedett a viszony Félix és Simeone között, hogy a 23 éves támadót kölcsönadták a Chelsea-nek, s bár első meccsén remekelt, kiállították, és többmeccses eltiltást kapott. Amikor visszatért, voltak jó pillanatai, de annyira nem nyújtott maradandót, hogy a londoniak elgondolkozzanak azon, érdemes-e megvenni.

Így aztán Félix visszatér Madridba, ám ott továbbra sem tartanak igényt szolgálataira, és még ezen a nyáron eladnák. A baj csak az, hogy az európai topcsapatok jelentős része nem játszik olyan játékossal a támadósorában, mint amilyen a portugál (hamis kilences, második csatár).

Így kerül a képbe a török bajnok Galatasaray, amely már most is sztárok sorát vonultatja fel, mint például Lucas Torreira, Nicolo Zaniolo, Mauro Icardi vagy Dries Mertens, Közülük Icardi jó eséllyel távozik, a törökök pedig a helyére hoznák Félixet kölcsönben, vételi opcióval – legalábbis a spanyol As szerint.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik