Király-kupa: a sértő üzenetek miatt eltűnt a közösségi médiából a Bilbao játékosa

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.05. 17:14
null
Nico Williams sértések és fenyegetések céltáblájává vált (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, az Athletic Bilbao hosszabbítás után 1–1-es döntetlent játszott az Osasunával a Király-kupa elődöntőjének visszavágóján, így az 1–0-ra elveszített első felvonás miatt elbúcsúzott a sorozattól. A mérkőzésen két egyértelmű gólhelyzetet kihagyó bilbaói csatár, Nico Williams kénytelen volt felfüggeszteni a közösségi médiabeli fiókjait (Instagram, Twitter), miután szurkolók egy csoportja gyűlölködő üzenetekkel, valamint fenyegetésekkel bombázta őt a meccs után – írja a Marca.

Mindez kontrasztban áll a helyszínen történtekkel – a 20 esztendős támadót vastaps és ováció közepette cserélték le, miközben az Athletic szurkolói őt éltették.

Williams ügynöksége egy, a Marcához eljuttatott közleményben megerősítette a történteket, valamint elítélte a dühös drukkerek tettét.

A játékossal egyetértésben megerősítjük, hogy a kiesés okozta érzelmi nyomás, valamint az egyes szurkolóktól kapott sértések és tiszteletlen üzenetek miatt Nico felfüggesztette a közösségi felületeit. Nico egyúttal hálás az őt a stadionban éltető szurkolók szeretetéért, valamint azoknak is, akik ma kiállnak mellette. Mindenkit arra kérünk, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az ehhez hasonló viselkedést száműzzük a közösségi felületekről” – áll a közleményben.

A fiatal támadó klubja, az Athletic Bilbao is kiállt labdarúgója mellett. A baszk együttes az üzenethez egy videót is mellékelt, amelyben a bilbaói drukkerek Williams nevét skandálják.

A mi futballunkban a sértéseknek és a tiszteletlenségnek nincs helye. Az ilyen viselkedés szembemegy klubunk identitásával. Megmutatjuk, mi hogyan szurkolunk a San Mamésben. Hajrá, Athletic!” – fogalmazott közleményében a bilbaói egylet.


A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Athletic Bilbao–Osasuna 1–1 – hosszabbítás után
(I. Williams 33., ill. P. Ibánez 116.)
Továbbjutott: az Osasuna, 2–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik