Barca: Xavi egy már létező szabály meghozatalát követelte

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.04.22. 17:05
null
Hiába háborog Xavi: nem a fű miatt gólképtelen a Barca az elmúlt hetekben (Fotó: Getty Images)
Már a múlt heti, Getafe elleni döntetlen (0–0) után a fű magasságára panaszkodott Xavi, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (La Liga) érdekelt Barcelona vezetőedzője. A katalán tréner az Atlético Madrid elleni vasárnapi rangadó előtt is elővette a témát, de a Marca kiderítette, hogy hiába panaszkodik.

 

„Engem mindenért is kritizálnak, de ez nem zavar. Nem érdekelm hány mémet gyártanak rólam, el fogom mondani, hogy a napsütés zavarja a játékosokat, és azt is, hogy a száraz pálya nem kedvez nekünk. Quiquét kellene megkérdezni arról, hogy miért nem locsoltatta fel a pályát. Miért volt a fű az átlagosnál magasabb? Nem fogom abbahagyni a panaszkodást, ameddig nem szabályozzák a gyep méreteit. Minden más sportágban van ilyen. A golfban például lenyírják a füvet, ha az túl magasra nő” – háborgott Xavi a hazai meccset megelőző sajtótájékoztatón.

A Marca e második kifakadást követően utánajárt, hogy van-e bármilyen alapja a Barca-edző panaszainak. Az eredmény nem meglepő módon az lett, hogy Xavi méltatlankodása értelmetlen: a La Liga jelenlegi szabályai szerint a gyep magassága 20 és 30 milliméter közöttinek kell lennie – a Getafe–Barca meccsen a Coliseum gyepe 29 milliméter magas volt, tehát a madridi klub betartotta az érvényes előírásokat.

SPANYOL LA LIGA
30. FORDULÓ
Vasárnap, 16.15: Barcelona–Atlético Madrid (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik