Barcelona: Nem én vagyok a csapat legjobban fizetett játékosa – De Jong

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2022.10.17. 12:45
null
A pénzügyi nehézségekkel küzdő Barcelonánál sokan Frenkie de Jong eladásában látják a megoldást (Fotó: Getty Images)
A Barcelona nehéz héten van túl. Előbb a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé jutás került elérhetetlennek tűnő távolságba az Inter elleni 3–3-as döntetlen miatt, majd hétvégén, az el Clásicón elszenvedett 3–1-es vereség miatt lépéshátrányban van a katalán csapat a nagy rivális Real Madrid mögött. A csalódást keltő eredmények miatt egyre több elégedetlen hangot hallani, s a pénzügyi nehézségekkel küzdő Barcelonánál sokan Frenkie de Jong eladásában látják a megoldást.

A katalán csapat a pénzügyi nehézségek ellenére aktívan részt vett a nyári átigazolási piacon. Ahogy arról mi is írtunk, szeptemberben az FC Barcelona elnöksége elfogadta a 2022–2023-as időszakra vonatkozó költségvetését, amelyből kiindulva a klub háromszor akkora profitot tervez, mint a korábbi évben. A számításokat keresztülhúzhatja az, hogy a csapat 4 mérkőzést követően csupán 4 ponttal a csoportja harmadik helyén áll a Bajnokok Ligájában.

A BL-ből való kiesés nagy bevételkiesést jelentene. Ezt a Barcelona a fizetések csökkentésével vagy játékosok eladásával tudná kompenzálni. Nyáron többször felvetődött, hogy a csapat holland középpályása, a 25 éves Frenkie de Jong lehet az egyik áldozat. Eladása mellett szól az átigazolási díjon kívül az is, hogy De Jongnak állítólag magas a fizetése.

„Nem gondolom, hogy én lennék a Barcelona legjobban fizetett játékosa. Volt erről egy kampány, tele hazugságokkal – mondta Frenkie de Jong a Ziggo Sportnak. Az első három barcelonai évem mindegyikében csökkentettem, halasztottuk a fizetésemet. Ez a pénz előbb-utóbb visszajön és emiatt fog nagyobbnak tűnni a bérem.”

De Jongot legtöbbször a Manchester Uniteddal hozták szóba nyáron, ám a katalánok edzője ragaszkodott hozzá. A holland középpályás a mostani idényben 11 mérkőzésen lépett pályára, sokszor azonban csak csereként számított rá Xavi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik