Barcelona: Messiért mindent – komoly spórolásba kezdett a klub

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.04. 10:43
null
Képes lesz megfelelő szerződést ajánlani Messinek a Barca? (Fotó: AFP)
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelona még nem tett le arról, hogy újra szerződtesse a július eleje óta klub nélkülivé vált Lionel Messit: a katalánok több játékos elküldésével próbálják meg kigazdálkodni, hogy az argentinnak szabályos keretek között adhassanak csillagászati fizetést – írja a Mundo Deportivo.

 

A Barcelonától az elmúlt hetekben több játékos is távozott: Jean-Clair Todibo Nizzába (8.5 millió euróért), Konrad de la Fuente Marseille-be igazolt (3 millióért), rövidesen megállapodhatnak Junior Firpo Leedsbe való váltásáról (15 millió euróért) – és ez még csak a jéghegy csúcsa: a Mundo Deportivo úgy tudja: a klub azt szeretné, ha Miralem Pjanic és Samuel Umtiti is a távozás mellett döntene.

A spanyol hírportál információi alapján a Barcelona közölte a bosnyák és a francia játékossal – akikre a továbbiakban Ronald Koeman vezetőedző sem számítana –, hogy eladná őket – távozásukkal így komoly összegeket takaríthatna meg a klub.

A hírek szerint sem az előző idényben meglehetősen kevés, mindössze 16 tétmeccsen játszó Umtiti és Pjanic sem lelkesedett az ötletért. A francia hátvéd – akit 2023 nyaráig köt szerződés a Barcához – inkább maradna, és megpróbálná kiharcolni a helyét a csapatban. A bosnyák középpályás is kivárna, és csak akkor váltana csapatot, ha kimagaslóan jó ajánlatot kap valahonnan – ellenkező esetben ő is szeretne maradni, hiszen kontraktusa 2024 június végéig érvényes a katalánoknál.

Spanyol sajtóinformációk szerint hasonlóan nehéz döntéshelyzetbe hozta a klub Ousmane Dembélét is, akinek olyan feltétellel ajánlottak szerződéshosszabbítást, hogy ha a játékos nem fogadja el, akkor megállapodásának 2022 nyári lejártáig egy percet sem fog játszani a csapatban.

Mindeközben az angol Wolves bejelentette, hogy a 2021–2022-es bajnoki idény végéig kölcsönvette Francisco Trincaót, akit sajtóhírek szerint a jövő nyáron 25 millió font ellenében ki is vásárolhatnak.

A Barcelona látszólag igyekszik mindent megmozgatni, hogy Lionel Messit ismét a saját játékosának tudhassa és hogy mindezt a liga pénzügyi szabályainak megfelelően tegye – ám kérdés, elegendőek bizonyulnak-e ezek a próbálkozások, és az argentin klasszis nem választja-e mégis a hírek szerint egyelőre jobb szerződést ajánló PSG-t.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik