Real: Ancelotti lecserélte Pérez kedvencét, ezért kellett mennie

Vágólapra másolva!
2015.06.14. 18:06
null
Carlo Ancelotti és Florentino Pérez, még az olasz szakember kinevezésekor (Fotó: Reuters)
Miért? Bizonyára sokan tették fel ezt a kérdést magukban azon a májusi napon, amelyen a Real Madrid menesztette olasz vezetőedzőjét, Carlo Ancelottit. Most az AS spanyol napilap előállt egy válasszal felérő magyarázattal.

 

 

Ancelottinak a 2014–2015-ös idény végén kellett felállnia a királyi gárda kispadjáról, a madridiaknál két szezont töltött. 2014-ben Király-kupát, Bajnokok Ligáját, európai (UEFA) Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert, 2015-ben trófea nélkül maradt.

Helyét a Napolitól érkező Rafa Benítez vette át. A spanyol lap beszámolója szerint – amelyben konkrétan Florentino Pérez elnököt idézik – Ancelottinak azért kellett elhagynia a Real öltözőjét, mert elvesztette a bizalmat.

Florentino Pérez május 25-én, szűk két héttel a Juventus elleni BL-búcsút követően közölte Ancelottival, hogy kettejük közös útja a végéhez ért. A hivatalos bejelentés még aznap megtörtént, de előtte a Real Madrid igazgatói tanácsával ült össze Florentino Pérez a Santiago Bernabéu Stadion épületében.

Az igazgatótanács tagjai megkérdezték Péreztől, miért válik meg Ancelottitól. Erre az elnök azt felelte, „Mert elvesztette a bizalmamat.”

Erre az egyik igazgatósági tag visszakérdezett, hogy „miért vesztette el a bizalmadat, ha Ancelotti tavaly négy trófeát is nyert?”

Erre Pérez azt mondta, hogy Ancelotti nem bánt az elvárásoknak megfelelően Gareth Bale-lel, a klub walesi sztárjával, akit a vezetőedző érkezésekor 94 millió euróért igazolt a Tottenhamtől.

„Ő stratégiailag meghatározó játékos. Egyszer lecserélte, én pedig szemrehányást tettem neki, de Carlo nem értett meg. Akkor veszítette el a bizalmamat” – szólt Pérez további indoklása.

Az AS szerint a szemrehányás a Valencia otthonában január 4-én játszott bajnoki után érkezett Péreztől. 2–1-re elveszítette azt a mérkőzést a Real Madrid, Ancelotti hátrányban, a 71. percben lecserélte Bale-t.

Bale ballag le a pályáról (Fotó: Reuters)
Bale ballag le a pályáról (Fotó: Reuters)

A lap forrásaira hivatkozva azt írta, a találkozó után Pérez azt mondta Ancelottinak: „Ha Bale-t lecseréled, olyan, mintha engem támadnál”.

Ha megfelel a valóságnak az AS bennfentes története, akkor a Real Madrid szurkolóinak egy ideig nem kell attól tartaniuk, hogy Gareth Bale elhagyja a királyi alakulatot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik