Barca: hiába az átigazolási tilalom, télen nyílhat a kiskapu

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.30. 06:55
Az átigazolási tilalom ellenére szerződtethet egy védőt a Barcelona a téli átigazolási időszakban – a spanyol szövetség szabályzatában ugyanis van egy kiskapu, amely szerint Thomas Vermaelen sérülése lehetővé tenné egy új játékos megvásárlását. Ám még így is sok a ha…

A spanyol szövetség egyik szabálya szerint ha legalább öt hónapra megsérül egy labdarúgó, a klub igazolhat valakit a helyére, így ha a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is rábólint, az átigazolási tilalom ellenére érkezhet egy védő – igaz, csak a La Ligából, vagy olyasvalaki, aki nem rendelkezik érvényes szerződéssel. Természetesen ehhez a szövetség orvosának is meg kell erősítenie, hogy a belga valóban öt hónapig harcképtelen – márpedig egyelőre ez is erősen kérdéses –, ráadásul Luis Enrique elmondta, noha nem zárkózik el a lehetőségtől, alapvetően nem áll szándékukban hozni senkit.

Ennek ellenére a találgatások megkezdődtek, a katalán Sport szerint Andreu Fontás, Hector Moreno, Aymeric Laporte és Miranda került képbe a klubnál.

Jérémy Mathieu szerint mindenképpen kell egy védő, mert a mostani helyzet tarthatatlan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik