Barca: Xavi megorrolt Del Bosquéra, Aragonés a legjobb

Vágólapra másolva!
2014.09.19. 19:21
A Levante elleni, vasárnapi, idegenbeli bajnoki előtt hosszabban nyilatkozott Xavi Hernández, a Barcelona 34 éves labdarúgója. Társai közül nem felejtette el az egekig magasztalni Andrés Iniestát és Lionel Messit sem, Luis Enriquétől hasonló katarzist vár, mint Pep Guardiolától, az őt irányító szövetségi kapitányok közül nem mindenkiről őriz szép emlékeket.

„Leo már most a futballtörténelem legjobb játékosa, nyolc éve folyamatosan ott van az élen, nem is tudom, volt-e példa korábban hasonlóra, talán Pelé tudta ezt megcsinálni – dicsérte az argentin kiválóságot a spanyol középpályás, aki azért klasszis honfitársát is fényezte rendesen. – Iniesta a valaha élt legtehetségesebb spanyol futballista.”

Xavi elárulta, hogy annak idején őt is sokkolta, amikor Luís Figo 2000 nyarán a katalánoktól a nagy rivális Real Madridhoz szerződött.

„Döbbenetes volt, a csapat legjobbjaként eligazolt a legnagyobb riválishoz. Mintha most Messi menne el Madridba.”

Nemes ellenfélként Andrea Pirlót egy csodaként jellemezte, majd hozzátette, vannak hazájában nem kellően elismert középpályások, mint Sergio Busquets vagy éppen Xabi Alonso. A Bayern München nyári érdeklődését nem erősítette meg, azt viszont ismételten kihangsúlyozta, hogy a Barcelonán kívül más európai klubban nem akar játszani. Bár hogy mit hoz számára a jövő, arra maga is kíváncsi.

Válogatottbeli karrierjének csúcspontjaként a 2008-as Eb-győzelmet említette meg, az akkori szövetségi kapitány, a február elsején elhunyt Luis Aragonést pályafutása legbefolyásosabb edzőjének nevezte.

„Még Guardiolánál is többet kaptam tőle. Elképesztő önbizalmat adott nekem. Mindene a futball volt, a Raúllal való konfliktust nagyon megszenvedte.”

Xavi a nyáron elköszönt a válogatottal, a búcsú elég dicstelenre sikeredett.

„Kiábrándító volt, hogy nem játszhattam Chile ellen. Két évvel ezelőtt, az Eb után a szövetségi kapitány arra kért, hogy a vb-ig még vállaljam el, erre nem játszhattam a Hollandia elleni csalódás után.”

Luis Enriquével, a katalánok jelenlegi edzőjével kapcsolatban hasonló érzései vannak, mint 2008-ban Pep Guardiolával: „ő egy győztes típus, egy született vezető”.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik