Barcelona: Suárez első góljai, kétszer is elsült a bal lába - 6-0

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.24. 17:53
null
<a href="Su&aacute;rez a Gamper-kup&aacute;n m&aacute;r bemutatkozott &uacute;j csapat&aacute;ban, most első g&oacute;ljait is megszerezte (Fot&oacute;: twitter.com/FCBarcelona)" target="_blank">Suárez a Gamper-kupán már bemutatkozott új csapatában</a>, most első góljait is megszerezte (Fotó: marca.com)
Első góljait szerezte a Barcelona színeiben a nyári átigazolási időszakban szerződtetett Luis Suárez, aki a B-csapatban kétszer volt eredményes az U19-es indonéziai válogatott ellen 6–0-ra megnyert felkészülési mérkőzésen. A katalánoknál a sérüléséből felépülő Thomas Vermaelen, míg a fiatalok közül David Babunszki, Bicho és büntetőből Maxi Rolón is betalált.

Az uruguayi válogatott támadó hivatalos meccsen továbbra sem léphet pályára – az első csapatban a Real Madrid elleni október 25-i rangadón debütálhat –, felkészülési találkozókon azonban a szakmai stáb rendelkezésére állhat. De mivel Messiék menetrendje túl sűrű ahhoz, hogy előkészületi mérkőzéseket játszanak, ezért Suárez a B-együttesben orvosolhatja a meccshiányát.

Az U19-es indonéziai válogatott elleni összecsapáson a fiatalok és a Liverpooltól érkező csatár mellett a sérüléséből felépülő Thomas Vermaelen, valamint Alen Halilovic is lehetőséget kapott.

A meccs első góljára nem kellett sokat várni, Juan Cámara jobb oldali beadása után a balhátvédként szerepet kapó Vermaelen okosan fejelt a bal alsó sarokba (1–0). Nem sokkal később a nagy figyelemmel övezett Suárez is beköszönt, miután Halilovic kiugratása után védője szorításában 9 méterről ballal a hosszú alsóba gurított a kapufa segítségével (2–0). A félidei 3–0-s eredményt David Babunszki alakította ki egy lapos átlövéssel (3–0).

Suárez 1. gólja

A második játékrész döcögősen indult a katalánok számára, de aztán ráéreztek a gólszerzés ízére a hazaiak. Előbb a csereként beálló Bicho talált be (4–0), aztán ismét Suárez villant. Az eltiltott támadó a tizenhatos előterében egy szép csel után lövőhelyzetbe került, majd húsz méterről ballal a kapu jobb oldalába csavart (5–0). Percekkel később Maxi Rolón tizenegyesből állította be a 6–0-s végeredményt.

A meccset végigjátszó uruguayin érződött a meccshiány, de a Barcelona szimpatizánsai megnyugodhatnak, hogy a csatár a világbajnokság óta sem felejtett el gólokat lőni – igaz ez annak ellenére is, hogy az ellenfél korántsem tartozott a verhetetlen kategóriába.

Suárez 2. gólja

A mérkőzés összes találata

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik