Pérez Aragonés előtti tisztelgést remél a madridi kupaderbitől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 14:21
null
Cristiano Ronaldo hárommeccses eltiltást kapott 29. születésnapjára (Fotó: Action Images)
Elődöntőjéhez érkezett a spanyol labdarúgó Király-kupa, az oda-visszavágós párharc első mérkőzésén, szerdán a Real Madrid a bajnoki éllovas Atlético Madridot fogadja, míg a Barcelona a Real Sociedadot. Érdekesség, hogy az előző bajnokság első négy helyezettje, a BL-ben induló négy spanyol csapat maradt állva a sorozatban.

 


A Real Madrid elnöke, Florentino Pérez az Atlético Madrid elleni Király-kupa-derbit Luis Aragonés emlékére szentelné.

Mint ismert, az Atlético-ikon szombaton, 75 éves korában hunyt el. Madridi temetésén Pérez megemlékezett a válogatottat 2008-ban Eb-aranyig vezető mesterről, és arra kérte a csapatokat, hogy Aragonést ünnepeljék egy megfelelő hozzáállású mérkőzésen.

„Szeretném, ha ez a derbi arra szolgálna, hogy tisztelegjünk Luis Aragonés előtt – mondta Florentino Pérez, aki kitért a spanyol nemzeti együttes 2008-as Eb-sikerére is. – Felállította az ′előtte és utána′ határvonalat a válogatott történetében. Szeretném megismételni, az a kívánságom, hogy a fair play domináljon a derbin, és méltóan emlékezzünk meg róla.”

A királyi gárdánál a ma 29 éves Cristiano Ronaldo kezd a meccsen Carlo Ancelotti vezetőedző nyilatkozata szerint, a bajnokságban azonban egy darabig nem juthat szóhoz, mert hárommérkőzéses eltiltást kapott hétvégi piros lapját követően.

„Ronaldo kezd, valamint Fábio Coentrao és Álvaro Arbeloa is játszik. Gareth Bale százszázalékos állapotban van, és Raphaël Varane is bevethető lesz legkésőbb a hét végén. Bizakodóak vagyunk, hiszen remekül játszunk mostanában. Az Atlético nagyon jó csapat, mindkét meccsen oda kell tennünk magunkat, ha tovább akarunk jutni” – nyilatkozta Ancelotti.

A szezon végéhez közeledve minden kis hibának egyre nagyobb súlya van, a Valencia elleni hazai vereség után pedig a Barcelona elveszítette vezető pozícióját a bajnokságban. Gerardo Martino a mérkőzéssel kapcsolatban elmondta „megbeszéltük, milyen hibákat vétettünk a Valencia elleni meccs második félidejében, és kitértünk a taktikánkra is.”

Most azonban már a Király-kupára fókuszál az edző, igaz, még nem tudja, a Real Sociedad milyen hadrenddel vág neki a mérkőzésnek. „Az előző hétvégén nem volt igazi, vérbeli befejező csatár az együttesben, de ez a szerdai mérkőzésre megváltozhat. Az ő játékstílusuk attól is függ, mi hogyan lépünk pályára, és hogy rájuk tudjuk-e kényszeríteni az akaratunkat.”

Martino arra is kitért, milyen fontos a mérkőzés lezárása, amikor az ellenfél vissza akar jönni, mint ahogy azt megtette a Valencia. „Amikor kontrolláljuk a mérkőzést, és nyerésre állunk, emlékeznünk kell arra, hogyan kell lezárni a dolgokat. Általában, amikor elkezdünk gólokat szerezni, két-három találattal nyerünk.”

„Bár a második helyre csúsztunk, a sorsunk még mindig a saját kezünkben van. Remélem, nem botlunk meg többet. Egy rossz negyvenöt perc miatt még nem lehet kihúzni minket a bajnokesélyesek közül. Az igazság az, hogy csak egy meccsnyire vagyunk a listavezetőtől, és az Atléticónak még a szezon utolsó mérkőzésén el kell jönnie a Camp Nouba” – vélekedett együttese helyzetéről a Barcelona vezetőedzője.

„Tudjuk, hogy a hetek előrehaladtával egyre kevesebb meccsünk marad, és ha hibázol, nem könnyű helyrehozni, de minden vereség után ott a következő meccsen a lehetőség, hogy bizonyíts.”

A találkozókról élő szöveges tudósítást olvashat a Nemzeti Sport Online-on!

SPANYOL KIRÁLY-KUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
20.00:
Real Madrid–Atlético Madrid (Tv: Digi Sport 1)
22.00: FC Barcelona–Real Sociedad (Tv: Digi Sport 1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik