Barcelona: német élcsapatok vinnék a villámgyors szélsőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.07. 13:05
A Bild értesülései szerint a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Borussia Dortmund és a Schalke is érdeklődik a Barcelona korosztályos válogatott szélsője, Cristian Tello iránt.

A jelenleg a spanyol U21-es nemzeti együttessel az Izraelben zajló Európa-bajnokságon tartózkodó futballista a 2011–2012-es szezonban robbant be a köztudatba, amikor a Barcelona akkori vezetőedzője, Pep Guardiola bizalmat szavazott neki az első csapatnál. Tello az első idényében 15 spanyol bajnokin kapott lehetőséget, amelyeken három gólt szerzett és két gólpasszt jegyzett.

A 21 esztendős szélső Guardiola távozása után sem szorult ki a gárdából, Tito Vilanova a mögöttünk hagyott idényben 22 első osztályú mérkőzésen adott lehetőséget Tellónak, aki hét góllal és négy gólpasszal hálálta meg a bizalmat.

Az ugyanakkor nem a villámléptű szélső malmára hajtja a vizet, hogy a katalánok 57 millió euróért megszerezték Neymart, így a kezdőcsapatba kerülésért folyó harcban – David Villa esetleges távozása után is – komoly vetélytársa lesz Tellónak. S akkor a mindkét szélen bevethető Pedróról és Alexis Sánchezről még nem is beszéltünk...

A Barcelonával 2016 nyaráig szerződésben álló futballista iránt a Bild értesülései szerint két német élcsapat is érdeklődik.

A Borussia Dortmund a Bayern Münchenhez távozó Mario Götze utódjaként tekint Tellóra, akinek a piaci értéke 10 millió euró körül mozog, míg a Schalke a Ciprian Marica távozásával keletkező űrt töltené be a Barcelona tehetségével.

A „királykékek" egyébként a hírek szerint csak kölcsönbe szereznék meg a labdarúgót, ahogy tették azt tavaly, Ibrahim Afellay esetében is, aki szintén az idei spanyol bajnoktól szerződött Németországba. Ha a Tello-transzfer kútba esne, a Schalke vezetőinek figyelme a Sparta Praha támadója, Václav Kadlec felé fordulna, aki azonban az Eintracht Frankfurt kívánságlistáján is szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik