Pintér a Zaragoza második legdrágább nyári igazolása

Vágólapra másolva!
2010.09.06. 13:10
null
Pintér Ádám szerződtetése 1.2 millió euróba került a Zaragozának (Fotók: AS)
Úgy tűnik, hogy a mindössze 22 éves Pintér Ádám nem csak a cserepadot koptatja majd a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Zaragozánál, legalábbis ez derül ki új vezetőedzője, José Aurelio Gay szavaiból. A szakember számít az U21-es magyar válogatottra, akit középső védőként játszat majd. Spanyolországi beszámolók szerint egyébként a Zaragoza 1.2 millió eurót fizetett az MTK-nak Pintérért.

José Aurelio Gay, a Real Zaragoza vezetőedzője az AS napilapnak adott hosszú interjújában elmondta, fontos szerepet szán az MTK-tól igazolt Pintér Ádámnak, akire középső védőként számít.

„Az igaz, hogy nem túl bő a keretünk, de kiváló a hangulat a csapatban, nagyszerű a kapcsolat a játékosok és a szakmai stáb között. Inkább legyünk kevesen, de legyen jó a kapcsolat" – mondta Gay.

„Talán az a csapat gyengéje, hogy egy kicsit kevés a védekező játékosunk, de vannak lehetőségeink. Pintérre elsődlegesen középső védőként számítunk, Ponzio pedig mindkét szélen tud futballozni. Nincs sok futballistánk, de többen képesek több poszton is játszani" – tette hozzá a szakember.

Az AS napilap beszámolója szerint Pintér Ádám a Zaragoza második legdrágább nyári igazolása volt: a spanyol klub mindössze 3.9 millió eurót költött, de ebből 1.2 milliót az MTK számlájára utalt át, így nem is meglepő, hogy Gay számít a magyar játékosra. (A legtöbbe egyébként a szintén középső védőként bevethető olasz Matteo Contini került, akiért kétmillió eurót fizettek.)

„Szerintem Jarosík és Contini is képes végigküzdeni harminc vagy még több meccset az idény során, mindketten jól képzett futballisták – válaszolta Gay arra a kérdésre, nem aggódik-e a 30. életévét már betöltő két középső védő, Jirí Jarosík és Matteo Contini miatt. – Az tény, hogy Contini nem a legjobb állapotban van, de folyamatosan fejlődik."

„Ritka, hogy egy csapatban öt-hat középső védő van. Ketten szoktak játszani, egy pedig sérülés esetén kap szerepet. Ritka esetben van egy negyedik is, aki néha-néha pályára lép. Amikor Pintér beilleszkedik a csapatba, elegen leszünk ezen a poszton. Szükség esetén Ramiro és Edmílson is be tud segíteni" – tette hozzá a mester, aki megérti, hogy fiatal középső védője, Raúl Goni a több játéklehetőség reményében kölcsönbe a Real Madrid Castillához igazolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik