Cruyff: Néhányan nem ütik meg a Barcelona szintjét

Vágólapra másolva!
2010.03.08. 21:04
null
Henrynak nem megy mostanában a játék (Fotó: Action Images, archív)
Az Almeríában elért 2–2-es szombati döntetlennel elvesztette vezető helyét a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a címvédő Barcelona. A katalánok holland ikonja, a játékosként, majd edzőként is maradandót alkotó Johan Cruyff soha nem ment a szomszédba egy markáns véleményért, most is hallatta szavát: szerinte néhányan nem ütik meg a Barcelona szintjét.

Pedig a szezon feléig nem volt semmi gond, féltávnál a Barcelona veretlenül állt a tabella élén, de már akkor érezni lehetett, hogy a lendületes, mindent egy lapra feltévő Real Madridot nehéz feladat lesz maguk mögött tartaniuk. Ehhez folyamatos jó játékra és három pontra lenne szükségük.

SZAVAZÁS

Ki nyeri a Primera División 2009–10-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A bajnoki fordulás után azonban megtörni látszottak a katalánok. Gijónban szerény 10-s győzelmet arattak, a Getafét otthon ugyancsak minimális különbséggel gyűrték le (21). A bajnokságban vergődő Atlético Madrid vendégeként elszenvedték első vereségüket (12), amelyet a Santander elleni kiütéses siker (40) némiképpen feledtetett. A Málaga elleni hazai kötelezőt szintén a vártnál nehezebben hozta a csapat (21), Almeríában pedig egy döntetlen (22) képében érte utol őket a végzetük és a tabellán a Real Madrid.

„Önmagához képes csak a minimálisat nyújtotta a csapat Almeríában, de folytathatnám a sort  a Caldrónban, Pamplonában vagy a San Mamésben mutatott teljesítményükkel. A mostani Realtól, amely a történelem egyik legerősebb madridi alakulata, messze elmaradnak" – kritizált élesen és nem elfogultan Cruyff.

„Puyol öngólja egy szerencsétlen mozdulat volt, ami benne van a futballban, az viszont már kevésbé, hogy a Barcelona olyan gyámoltalanul és szervezetlenül védekezzen, hogy az ellenfél támadása egyáltalán eljuthatott idáig. Normális esetben soha nem lett volna szabad felérniük a beadásig a hazaiaknak" – folytatta a szakember.

A Barcelona csapatának eredménysorához hozzátartozik, hogy Pep Guardiola vezetőedző az elmúlt hetekben több védőjét sérülés és eltiltás miatt nélkülözni kényszerült. Az Almería ellen Zlatan Ibrahimovicot kiállították a 61. percben – holttérben rúgott bele ellenfelébe hátulról –, Guardiolát pedig a lelátóra száműzték. Ezek a momentumok azt bizonyítják: valami nincs rendben Barcelonában, a gránátvörös-kékek is érzik, voltak már jobb szériában. Cruyff magyarázattal is szolgált az okokra.

„Van néhány játékos, aki nem üti meg a kívánt szintet. Vagy visszanyerik a rájuk korábban jellemző lehengerlő stílusukat, vagy több olyan kellemetlen meglepetés éri majd őket, mint a szombati" – végszavazott a holland ikon, aki azonban nem nevesített, kiket is gondol a Barcelona kerékkötőinek.

Megy is a találgatás azóta minden fórumon, persze akinek nem inge, az Katalóniában se vegye magára...

A közismerten madridi kötődésű Marca című spanyol sportnapilap internetes kiadása nem volt rest, azonnal meg is szavaztatta olvasóit arról: szerintük ki, vagy ki azok a játékosok, akik az elmúlt fordulókban nyújtott teljesítményükkel nem érték el a Barcelona szintjét. A szavazás pillanatnyi állása sok tanulsággal szolgál.

 A MARCA OLVASÓINAK VÉLEMÉNYE
Valdés: 80,40% 19,60%
Dani Alves:  82,60% 17,40%
Puyol: 78,50% 21,50%
Piqué:  72,90% 27,10%
G. Milito:  44,60% 55,40%
Maxwell: 30,20% 69,80%
Busquets: 53,30% 46,70%
Xavi: 79,40% 20,60%
Iniesta: 68,10% 31,90%
Yaya Touré: 25,60% 74,40%
Pedro:  86,80% 13,20%
Henry: 5,70% 94,30%
Ibrahimovic: 11,80% 88,20%
Messi:  85,50% 14,50%
(Hétfőn 20.30-kor rögzített adatok. Az ötven százalék fölött teljesítők nevét kivastagítottuk.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik