Mindenben megállapodtak a felek, Ronaldinho Milánóban folytathatja

M.Z. M.Z.M.Z. M.Z.
Vágólapra másolva!
2008.07.15. 17:15
Címkék
A tegnapi eseményeket követően kedden izgalommal várták a szurkolók, mi lesz a Ronaldinho-saga folytatása. Mint ismeretes, a brazil labdarúgó hétfőn érkezett meg Barcelonába, azonban nem edzésre jelentkezett, hanem testvére – aki egyben ügynöke is – társaságában találkozott Adriano Gallianival, akivel egy kellemes fürdőt követően megbeszélték, hogy ma folytatják a megbeszéléseket. Úgy tűnik, megtalálták a közös nevezőt.
Úgy tűnik, a brazil aranylabdás Milánóban folytatja
Fotó: Reuters
Úgy tűnik, a brazil aranylabdás Milánóban folytatja
Úgy tűnik, a brazil aranylabdás Milánóban folytatja
Fotó: Reuters
Úgy tűnik, a brazil aranylabdás Milánóban folytatja

Lássuk, mi történt ma.

10.30 – A hétfői eseményeket követően a mai újságok hevesen cikkeztek Ronaldinho klubváltásáról. Az angol lapok idézték Garry Cookot, a Manchester City klubigazgatóját, aki magabiztosan nyilatkozta, hogy a brazil náluk folytatja.

Még a Chelsea és Luiz Felipe Scolari neve is szóba került, mely szerint a mester nagyon szeretné a csapatában látni Ronaldinhót.

12.30 – Adriano Galliani a szobájában készülődik a Barcelona egyetemi negyedében található I. János Károly szállodában. Már megbeszélték a találkozót 13.30-ra Joan Laportával, a katalánok elnökével egy belvárosi étterembe.

A hírek szerint egyelőre 10 millió euró távolságra vannak egymástól az álláspontok, hiszen a Barcelona 25 millió eurót plusz prémiumokat szeretne, míg a lombardok „csak” 15 milliót plusz prémiumot ajánlanak.

13.20 – Galliani és Bronzetti elhagyják a szállodát, és elindulnak a Camp Nou lábánál lévő Via Veneto étterembe.

„Ajánlatot teszünk a Barcelonának. Biztos, hogy Ronaldinho az AC Milanban akarja folytatni, meglátjuk, mi lesz” – mondta az elnök az újságíróknak.

13.40 – Megérkezik Laporta is az étterembe, elkezdődik az üzleti ebéd Galliani, Bronzetti és a katalán klub elnöke között. Az asztalnál ülnek a Barcelona igazgatói, Beguiristain, Yuste és Sanllehi is.

15.35 – Majdnem kétórás megbeszélést követően Galliani és Bronzetti elhagyja az éttermet, az újságírókhoz egyikük sem szól, felszáll a „fekete füst”.

15.55 – Galliani és Bronzetti visszatér a hotelbe, az a hír járja, hogy Silvio Berlusconival beszélnek telefonon, és egyeztetik vele a teendőket.

Néhány perccel később visszatérnek a Via Venetóba Laportáékhoz. A katalán klub elnökének fontos találkozója van 19 órakor Madridban, azonban elküldött valakit maga helyett, mondván, a Ronaldinho-ügy most elsőbbséget élvez.

16.35 – Gyakorlatilag mindenben megállapodtak a felek a brazil átigazolásáról. A hírek szerint a vételár 18,5 millió euró körüli, melyhez még hozzájönnek Ronaldinho teljesítményétől függően a bónuszok, amellyel így nagy valószínűség szerint 20 millió kaphat a katalán klub. A brazil labdarúgó három szezon alatt, évi 6.5 millió eurót kereshet Milánóban.

Galliani és Bronzetti este visszatér Milánóba, szerdán talán már Ronnie is ott lesz, és bemutathatják a szurkolóknak.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik