Hazai pályán kapott ki a Villarreal a kiesőhelyen álló Betistől

Vágólapra másolva!
2007.12.09. 19:05
A Liga, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában a kiesőhelyen álló Betis minimális különbséggel ugyan, de váratlanul győzni tudott a szezon meglepetéscsapatának, a Villarrealnak az otthonában. Az Espanyol kétgólos előnnyel várhatta a hajrát Zaragozában, akkor azonban Oliveira két találatával egyenlítettek a házigazdák. Fabiano a túlórában biztosította be a Sevilla győzelmét hazai pályán az újonc Murcia ellen.
Fabiano duplázott, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Sevilla
Reuters
Fabiano duplázott, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Sevilla
Fabiano duplázott, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Sevilla
Reuters
Fabiano duplázott, ha nehezen is, de hozta a kötelezőt a Sevilla

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Zaragozában Diego Milito korai góljával a hazaiak jutottak előnyhöz, de nem sokáig örülhettek a vezetésüknek, mert Tamudo révén a vendégek két perccel később egyenlítettek. Ez annyira megzavarta a hazaiakat, hogy három, majd újabb négy perc elteltével ismét eredményesek voltak a vendégek. A jól bekezdő házigazdák így futhattak az eredmény után, a hajráig mindhiába, akkor azonban még időben érkezett Oliveira, aki duplájával pontot mentett csapatának. A barcelonai gárda továbbra is egyszer kapott ki idegenben a bajnokságban.

Capi góljával már a kilencedik percben vezetést szerzett a kiesőhelyen álló Betis a szezon meglepetéscsapatának, a Villarrealnak az otthonában, amely előny a lefújásig, ha nehezen is, de kitartott. A sevillai zöld-fehérek először nyertek a szezonban idegenben.

Nagy kínkeservek árán, de győzött hazai pályán a Sevilla, amely Fabiano negyedik percben szerzett góljával ugyan jól nyitott, de a második felvonás elején Maresca csak büntetőből tudta kettőre növelni az esélyesebb gárda előnyét az újonc Murcia ellen. A vendégek aztán a 65. percben szépítettek ugyan, de hiába a minimális különbség, többre nem futotta az erejükből. Ráadásul Fabiano aznapi második gólja a hosszabbításban bebiztosította a hazai sikert.

A Santander hazai pályán fogadta a 11. percben Webo góljával előnyt szerző Mallorcát, de Lopez hét perccel később egyenlíteni tudott. A 22. percben Webo piros lapot kapott, így a hazaiaknak jó esélyük adódott, hogy kezükbe vegyék sorsuk alakítását.

A 29. percben Duscher góljával aztán megszerezték az áhított előnyt a vendéglátók, de mivel Serrano tíz perc leforgása alatt két sárgát is összeszedett, a létszám kiegyenlítődött.

A folytatásban is repkedtek a sárga lapok, de a találkozó eldöntő gólra a hajráig várni kellett, akkor Munitis biztosította be a hazaiak győzelmét.

Kétgólos győzelmet aratott az Huelva a Levante otthonában: a vendégek az első félidő végén és a második elején voltak egyszer-egyszer eredményesek. A sereghajtó Levante 12. vereségét szenvedte el, az ötödiket pályaválasztóként.

Minimális különbséggel verte az Almeira hazai pályán a Valladolidot: a második felvonás közepéig gólnélküli összecsapáson a fordulat a 74. percben történt: akkor megfogyatkoztak a vendégek - Calvo kapott piros lapot -, egy perccel később pedig az emberelőnybe került hazai csapat már gólelőnyt is összehozott: Negredo volt eredményes, amely találat csapata számára három bajnoki pontot ért.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG:

15. FORDULÓ:
Almeria – Valladolid 1-0 (Negredo 75.)
Levante - Recreativo Huelva 0-2 (Camunas 38., Munoz 54.)
Racing Santander – Mallorca 3-1 (Lopez 18., Duscher 29., Munitis 84., ill Webo 11.)
Sevilla – Murcia 3-1 (Fabiano 4., 91, Maresca 58. – 11-esből, ill. Baiano 65.)
Villarreal - Real Betis 0-1 (Capi 9.)
Zaragoza – Espanyol 3-3 (D Milito 5., Oliveira 85., 89., ill. Tamudo 7., Valdo 10, Zabaleta 14.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik