Fantasztikus játék, Robinho-parádé és hazai siker a Bernabeuban

Vágólapra másolva!
2007.11.11. 21:02
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 12. fordulójában a listavezető, címvédő Real Madrid egy gólokban igen gazdag, változatos összecsapáson hazai pályán egy góllal verte a Mallorca csapatát. A találkozó hőse a két gólt szerző, egy gólpasszt adó és ellenállhatatlanul játszó Robinho volt.
Ezzel a Robinho-fejessel indult a gólözön
Ezzel a Robinho-fejessel indult a gólözön
Ezzel a Robinho-fejessel indult a gólözön
Ezzel a Robinho-fejessel indult a gólözön

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Az első percekben a vendégek tűntek aktívabbak, de semmiféleképpen nem látszódott rajtuk a megilletődöttség. Pedig lehettek volna, hiszen a jó formában lévő Real Madrid ellen a Bernabeuban fellépni nem egy leányálom.

Főként nem, ha a 11. percben máris előnybe kerül a házigazda. Robinho az oldalvonal mellől húzott keresztbe, majd a tizenhatos vonalánál a kapunak háttal állva sarokkal tette a mögött nagy lendülettel érkező Marcel elé a labdát, akinek beadására aztán az aprótermetű cselkirály érkezett és emelkedett a legjobb ütemben, így nyolcméteres fejese a kapu jobb oldalába hullt.

Nem sokáig váratott magára a válasz: egy térfélt átölelő indítást Marcelo vétett el, a mögüle lendülettel érkező Varelának egy jó labdaátvétel is elég volt, hogy a kifutó Casillas már verve legyen és így egyenlítsen.

Igazán belejöttek, főként Robinho, aki a 16. percben másodszor is előnyhöz juttatta a királyiakat. Sneijder ért bele egy labdába a vendégek térfelének közepén, amely a leshatáron helyezkedő brazil társ elé vágódott, aki meglepetés helyett azonnal a jobb alsóba belsőzött.

De a Mallorcának, egészen pontosan Varelának erre is volt válasza. Miután Nunes az ötösről ajtó-ablak helyzetbe a kapu fölé lőtt egy szöglet utáni beadást, a 36. percben az első gólt is jegyző vendégjátékos egyéni akció végén, 23 méterről bombagólt lőtt a kapu bal felső sarkába. Csak a rend kedvéért, Marcelóról fordult le.

A tempóból a hajrában kicsit visszavett Real Raúl kapunak háttal, hét méterről leadott, csúsztatott fejesével jelezte: résen vannak.

Nagy elánnak vetette bele magát a második félidőbe a Real Madrid. A 48. percben előbb Sneijder lőtte kapu mellé Van Nistelrooy mértani passzát. Ezt a kimaradt lehetőséget akkor sajnálhatták igazán a hazaiak, amikor az 58. percben Güiza a vendégeknek szerzett vezetést. Pepe ütközte le a nagy lendülettel érkező Arangót, de a lecsorgó labdát Diarra érthetetlenül hátrafelé, az üresben álló Güizához spiccelte, aki a kapu bal oldalába belsőzött.

Nem sokáig játszhattak azonban előnyben a vendégek, hiszen a gólszerzésért nagy erőket mozgósító hazaiak újabb találatot értek el. A már kétgólos Robinho érdeme a madridi egyenlítés: két védő mellett tört be a tizenhatoson belülre a brazil karmester, akinek pontos passzát Raúl minden gond nélkül juttatta két lépésről a hálóba.

Robinho a 65. percben cseleivel szabályosan leültette a földre őrző-védőjét, majd ballal, 12 méterről, a balösszekötő helyéről a kapu fölé bombázott.

Ami késett nem múlt. Raúl löbbölésével Van Nistelrooy került helyzetbe, és a holland ilyen lehetőségeket nem szokott elhibázni. Ezúttal sem tette, bár Lux vetődve beleért ugyan a sarokra helyezett labdába, de hárítani nem tudott. Raúlhoz hasonlóan a holland is hatodik gólját szerezte a bajnokságban.

A hajrában beszorult saját térfelére a Mallorca, így a hazaiak közelebb álltak győzelmük bebiztosításához, mint a vendégek az egyenlítéshez, az eredmény azonban már nem változott
Hatodik hazai mérkőzését is megnyerte a Real Madrid, amely a szezonban így már kilenc győzelmet számlál. A Mallorca negyedszer kapott ki, de csupán másodszor vendégként.

LA LIGA, SPANYOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG, 12. FORDULÓ:

REAL MADRID – MALLORCA 4-3 (2-2)
Madrid, Bernabeu Stadion
REAL MADRID: Casillas – Torres, Heinze, Cannavaro (Pepe 46.), Marcelo – Diarra, Gago, Sneijder (Higuaín, 75.) – Raúl, Robinho (Drenthe, 87.) - Van Nistelrooy.
MALLORCA: Lux – Héctor, Ballesteros, Nunes, Fernando Navarro – Pereyra, Ibagaza, Arango (Webó 77.), Baszinasz – Varela (Víctor 91.), Güiza.
Gólszerzők: Robinho 11., 16., Raúl 63., Van Nistelrooy 72., ill. Varela 13., 36., Güiza 58.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik